Попередження щодо ЗАЕС та засідання Ставки Верховного Головнокомандувача — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Попередження щодо ЗАЕС та засідання Ставки Верховного Головнокомандувача — головне зі звернення Зеленського

Попередження щодо ЗАЕС та засідання Ставки Верховного Головнокомандувача — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

15 серпня український лідер Володимир Зеленський звернувся до українців та розповів про ситуацію на ЗАЕС та засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

Джерело: сайт ОПУ

Зеленський звернувся до українців 15 серпня

Глава держави звертає увагу міжнародної спільноти на те, що країна-агресорка РФ не припиняє своїх шантажистських дій на Запорізькій атомній станції та навколо неї.

Все це очевидно свідчить про те, що Росія відкидає безпекові вимоги країн Євросоюзу та 15 інших країн – загалом 42, які закликали Росію вивести свої сили зі станції. Зокрема це Туреччина, Грузія, Британія, Корея, Японія, Австралія, Канада, Сполучені Штати Америки.Будь-який радіаційний інцидент на Запорізькій АЕС може стати ударом і по країнах Європейського Союзу, і по Туреччині, і по Грузії, і по країнах з більш віддалених регіонів. Усе залежить тільки від напрямку й сили вітру. Якщо через дії Росії станеться катастрофа, наслідки можуть ударити і по тих, хто поки що мовчить, - попередив президент.

Він також офіційно підтвердив, що уе питання вже винесено на найвищий міжнародний рівень – ООН і МАГАТЕ.

За словами Зеленського, також 15 серпня він провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Головний пункт порядку денного – це ретельний аналіз військово-стратегічної обстановки.

Провів нараду щодо підготовки Кримської платформи. Очікую розширення географії, рівня та кількості учасників. Сьогодні ж створено Консультативну раду з питань деокупації Криму – щоб координувати всі заходи та проекти на цьому напрямку й забезпечувати діяльність Кримської платформи, - наголосив глава держави.

Володимир Зеленський також подякував амбасадорам UNITED24, адже їхня активність – це мільярди гривень для України та постійне збільшення уваги до потреб нашої держави й людей.

Як стверджує президент, ситуація на передовій за минулу добу не зазнала суттєвих змін. Триває героїчний опір наших військових на Донбасі, на Харківщині. ЗСУ продовжують тиснути на ворога на півдні нашої країни.

Хочу особливо подякувати сьогодні всім нашим артилеристам, нашим розвідникам, Службі безпеки України та всім іншим, хто забезпечує послідовне знищення командних пунктів окупантів і їхніх складів боєприпасів, - підсумував Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?