Поразка Путіна в Україні схожа на поразку Сталіна у Фінляндії — Саулі Нійністе
Категорія
Політика
Дата публікації

Поразка Путіна в Україні схожа на поразку Сталіна у Фінляндії — Саулі Нійністе

Поразка Путіна в Україні схожа на поразку Сталіна у Фінляндії — Саулі Нійністе
Джерело:  online.ua

Президент Фінляндії Саулі Нійністе зазначив, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін допустився страшної помилки, розв'язавши війну проти України, так само, як колись радянський диктатор Йосип Сталін ганебно вдерся у Фінляндію.

Джерело: звернення президента  Фінляндії Саулі Нійністе

Путін помилився з Україною, як колись Сталін помилився із Фінляндією 

За словами Нійністе, розв'язана минулоріч злочинна війна Росії проти України раптово повернула світ у минуле.

За його словами, неможливо не помічати схожості вторгнення Росії в Україну із Зимовою війною, коли СРСР сподівався окупувати Гельсінкі за два тижні.

Сталін і Путін не змогли розпізнати ключовий фактор. Справа в тому, що люди, які живуть у вільній країні, цінують свою волю і принципи. І що нація, яка робить спільні зусилля, є величезною силою, - наголосив президент Фінляндії.

Він також закликав співгромадян наважитися говорити про мир для того, щоб покласти край стражданням українців.

Кожного божого дня, поки війна в Україні триває, це збільшує її гірку ціну... Перспектива похмура. Але справедливий мир - настільки важлива мета, що будь-які щирі спроби її досягнення заслуговують на підтримку. Як і зусилля України з розгляду своєї ініціативи в ООН, - зазначив президент Фінляндії.

У той же час, за словами речника Оперативного командування "Схід" Сергія Череватого, аби не допустити підготовки окупаційної армії РФ до нового наступу в Україні та переломити хід бойових дій на Донбасі українським військовим необхідна більша кількість високоточної зброї.

Череватий зазначив, що Україна очікує від західних партнерів поставок зразків сучасної авіації, високоточних ракет та артилерійських систем.

Йдеться насамперед про системи HIMARS та MLRS, які вже допомогли досягти значних успіхів на фронті.

За словами Череватого, на жаль, Росія ще має змогу вести таку війну типу початку 20 століття. Агресор має мобілізаційні ресурси та запаси старого радянського озброєння.

Проте суттєво її може переламати, якщо наші партнери продовжать і надалі, або ще краще інтенсифікують поставку нам високоточних систем озброєння чи авіації, чи посилять ракетні війська та артилерію, - зазначив Череватий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?