Португалія також готова передати Україні свої танки Leopard 2
Категорія
Світ
Дата публікації

Португалія також готова передати Україні свої танки Leopard 2

Португалія також готова передати Україні свої танки Leopard 2
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта офіційно підтвердив, що його країна планує передати ЗСУ свої танки Leopard 2. За його словами, наразі триває логістична операція з владою Німеччини щодо повернення деяких танків.

Джерело:  Diario de Noticias

Україна отримає від Португалії танки Leopard 2

Портальський прем'єр звертає увпгу на те, що передача Україні їхнів танків не стане серйозним вкиликом та проблемою для оборонного потенціалу Португалії.

Ми зараз працюємо над тим, щоб мати можливість відмовитися від деяких наших танків. Я знаю, скільки сааме танків буде [відправлено в Україну], але про це буде оголошено у відповідний час, - наголосив Антоніу Кошта.

Він також підтвердив, що поки його команда працює з разом з офіційним Берліном, щоб "дозволити логістичну операцію з постачання запчастин з метою завершення відновлення деяких [бойових] машин, які не були в строю".

Операція, яка має на меті надати Україні кілька танків, без того, щоб Португалія втратила свій військовий потенціал. Очевидно, що Португалія також має зобов'язання в рамках НАТО, які ми не можемо не виконувати з точки зору наявності техніки для інтервенцій у разі необхідності, - пояснив Антоніу Кошта.

Журналісти також поцікавилися у політика, скільки знадобиться часу на передачу Україні такнків.

За словами прем'єра Португалії, рух, який відбувається в Європі, полягає в тому, щоб Збройні сили України отримали танки до кінця березня.

Що насправді підштовхнуло Захід до передачі танків Україні

Згідно з даними іноземних журналістів, рішення міжнародних лідерів щодо передачі Україні танків могли ухвалити через те, що офіційні Київ та Москва відмовилися від пропозиції мирного плану США, який передбачав припинення воєнних дій в обмін на збереження російського контролю над частиною української території.

Як вдалося дізнати ЗМІ, йшлося про 20% площі України, що приблизно збігається з Донецькою й Луганською областями. Ні Зеленському, ні Путіну цей план не сподобався, тому Захід вирішив посилити міць української армії танками.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?