Посли Євросоюзу затвердили сьомий пакет санкцій проти Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Посли Євросоюзу затвердили сьомий пакет санкцій проти Росії

Посли Євросоюзу затвердили сьомий пакет санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

20 липня постійні представники держав-членів Європейського Союзу погодили сьомий пакет санкцій проти Росії. Рішення про це опублікують завтра. 

Джерело: журналіст «Радіо Свобода» Рікард Джозвяк

Євросоюз погодив сьомий пакет санкцій проти РФ

Посли ЄС тепер дали зелене світло 7-му пакету санкцій ЄС. Золото, включаючи золоті прикраси, включено. Має бути опубліковано в офіційному журналі ЄС завтра.

Нагадаємо, що 15 липня Єврокомісія схвалила спільну пропозицію щодо сьомого пакета санкцій проти РФ.

Нові санкції полягають у частковій забороні ввезення російського золота та більшому контролі за експортом подвійного використання та передових технологій.

Також ЄС хоче додати до санкційного переліку першого віцепрем’єр-міністра Росії Андрєя Белоусова, мера Москви Сєргєя Собяніна та двох російських акторів, а також запровадити додаткові санкції проти найбільшого банку Росії – "Сбербанку".

Нещодавно ЗМІ повідомили, що ЄС також збирається частково зняти санкції проти російських банків, які пов’язані з торгівлею продовольством і добривами.

За словами анонімних дипломатів ЄС, в Брюсселі "хочуть абсолютно чітко дати зрозуміти, що в санкціях немає нічого, що уповільнює транспортування зерна з Росії чи України".

Винятки стосуватимуться російських банків, які вже перебувають під санкціями ЄС, якщо "їхні кошти або економічні ресурси необхідні для закупівлі, імпорту або транспортування сільськогосподарської та харчової продукції, зокрема пшениці та добрив".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?