Посол у Білорусі побачив "руку Кремля" у ноті протесту від Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол у Білорусі побачив "руку Кремля" у ноті протесту від Лукашенка

Посол у Білорусі побачив "руку Кремля" у ноті протесту від Лукашенка
Джерело:  online.ua

На виникнення ноти протесту Києву від режиму Олександра Лукашенка вплинув візит російського міністра в Мінськ, вважає посол України в Білорусі Ігор Кизим. У цей самий день диктатор особисто зустрівся з дипломатом Сергієм Лавровим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ українського посла на телебаченні.

За його словами, виклик посла готувався заздалегідь, був потрібен тільки привід.

"Мені теж спершу на думку спало, що якось воно дивно збіглося з приїздом сюди Лаврова та спільним засіданням колегії. Принаймні, мене запевнили, що це збіг, що просто ситуація так склалася, і давно збиралися викликати із цього приводу, тому що очікували реакції української сторони... Можливо, справді вони щось хочуть показати, не хочу сказати своїм "старшим братам", як вони люблять (казати), що вони теж у цьому антиукраїнському тренді працюють", - стверджує Кизим.

Водночас він звернув увагу на нормальну та регулярну практику виклику посла. Найчастіше це роблять, коли одна сторона занепокоєна рішеннями іншої.

"Але в нас, на жаль, склалося так, що мене завжди викликають до МЗС лише для того, щоб вручити ноту протесту. Востаннє це стосувалося айтішників", - додав дипломат.

Він має на увазі указ президента Володимира Зеленського про спрощення роботи IT-спеціалістів з Білорусі в Україні. Його підписано на тлі фактично "втечі" компаній та окремих фахівців з республіки на тлі репресій з боку влади. Цікаво, що режим Лукашенка, судячи з його політики, не був сильно занепокоєний відтоком людей, однак дорікнув Зеленському через документ.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруський невизнаний на міжнародному рівні уряд оголосив про підготовку санкцій проти України. Міністерство закордонних справ республіки назвало приєднання Києва до європейських рестрикцій "знущанням зі здорового глузду".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?