Посольство України в Греції отримало закривавлений пакунок — це 33-й випадок погроз
Категорія
Політика
Дата публікації

Посольство України в Греції отримало закривавлений пакунок — це 33-й випадок погроз

Посольство України в Греції отримало закривавлений пакунок — це 33-й випадок погроз
Джерело:  online.ua

12 грудня до посольства України у Греції надійшов закривавлений пакунок. Загалом зафіксовано 33 випадки подібних погроз українським дипломатам у 17 країнах.

Джерело: речник МЗС Олег Ніколенко

До українського посольства в Греції надійшов закривавлений пакунок

За словами речника МЗС Олега Ніколенка пакет надійшов зранку 12 грудня.

Адреса відправника така ж як і на решті конвертів, які раніше надійшли до українських посольств та консульств: автосалон Tesla в німецькому містечку Sindelfingen. Грецька поліція розпочала слідчі дії.

Також Ніколенко додав, що МЗС очікує пришвидшення розслідування з боку німецьких правоохоронців.

Наразі зафіксовано 33 випадки погроз українським дипломатам в 17 країнах: 1 замах на теракт, 2 повідомлення про мінування, 1 випадок вандалізму, 1 випадок письмової погрози та 28 закривавлених пакунків.

Погрози українським дипломатам

30 листопада посольство України в Іспанії отримало листа з вибухівкою, яка
здетонувала. Легкі поранення рук отримав комендант посольства. Поліція розслідує це як теракт.

2 грудня МЗС України повідомило, що посольства України отримували листи-бомби, фальшиві листи-бомби або листи, що містили частини тварин, наприклад очі корови чи свині.

5 грудня іспанська поліція вилучила з пошти ще три конверти з очима тварин, які планували надіслати українським дипломатам.

На 7 грудня було зафіксовано 31 випадок в 15 країнах: Австрія (1), Ватикан (1), Данія (1), Іспанія (5), Італія (4), Казахстан (1), Нідерланди (1), Польща (6), Португалія (2), Румунія (2), США (1), Угорщина (2), Франція (1), Хорватія (1), Чехія (2).

9 грудня повідомлялося, що німці почали отримувати фейкові листи нібито від генконсульства України в Дюссельдорфі з пропозиціями воювати в Іноземному легіоні за винагороду. МЗС вже звернулося в поліцію Німеччини для розслідування цих випадків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?