Повне відключення Росії від SWIFT змусить її припинити ракетні обстріли України — Гербст
Категорія
Політика
Дата публікації

Повне відключення Росії від SWIFT змусить її припинити ракетні обстріли України — Гербст

Повне відключення Росії від SWIFT змусить її припинити ракетні обстріли України — Гербст
Джерело:  online.ua

Повне відключення російської банківської системи від SWIFT та арешт російських активів за кордоном примусить Кремль зупинити ракетні удари.

Джерело: Укрінформ, посилаючись на коментар директора Євразійського центру Атлантичної ради Джона Гербста.

Відключення Росії від SWIFT зупинить ракетні удари по Україні

Я думаю, що гарно було би усунути прогалини в санкціях, пов’язаних із припиненням доступу до системи SWIFT. Або ж, можливо, треба зробити це таким чином, щоби переконати наших союзників дати москві два-чотири тижні, щоби вона припинила атаки на українську інфраструктуру, перш ніж ухвалити рішення про усунення цих прогалин, - наголосив директор Євразійського центру.

Джон Гербст додав, що відключення російської банківської системи було б «колосальним» обмеженням і важелем тиску на Москву, здатним змінити поведінку владної верхівки.

Зараз санкції SWIFT залишаються недостатньо ефективними, тому що досі існує кілька російських банків, які мають доступ до системи SWIFT. Якщо цей доступ закрити, це стане величезним кроком, - вважає Гербст.

Він також зауважив, що іншим інструментом впливу на РФ стало би додаткове заморожування її фінансових активів за кордоном.

Заклики щодо відключення РФ від системи SWIFT

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту відключити від SWIFT російський "Газпромбанк", який використовується одночасно для отримання європейської плати за нафту і газ і для виплат зарплат солдатам РФ, які воюють в Україні. Такою була реакція дипломата на розслідування журналістів програми "Схеми".

Як уже згадувалося раніше, 28 червня українські журналісти-розслідувачі із програми "Схем" виявили, що офіційна Москва виплачує заробітні плати та надбавки своїм солдатам, які ведуть війну проти України, через Газпромбанк – він досі уникає серйозних санкцій міжнародної спільноти, зокрема і відключення від SWIFT.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?