Працюємо 24/7: як команда «Ля Телепате» допомагає українцям під час війни
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Працюємо 24/7: як команда «Ля Телепате» допомагає українцям під час війни

Працюємо 24/7: як команда «Ля Телепате» допомагає українцям під час війни
Джерело:  online.ua

Команда «Ля Телепате» створила різні напрямки для психологічного консультування та ефективної допомоги українцям від початку війни. Підрозділ кризового консультування працює і зараз у режимі 24/7.

Джерело: ONLINE.UA

У перші дні війни була цілковита дезінтеграція у сфері психології і психіатрії. Неймовірно велика хвиля самогубств, панічних атак, гострих стресових реакцій серед населення і військових показали цілковиту неспроможність державної системи охорони здоров’я справитися з цими викликами.

Багато психологів та асоціацій почали надавати психологічну допомогу всім. Практично всі біженці з окупованих територій росією ринули на західну частину України. Їхній страх у очах, панічні реакції і характерна поведінка індукувала психічні розлади та загострення психосоматичних хвороб у мешканців не окупованої території України.

Як команда «Ля Телепате» допомагає українцям під час війни

З перших днів центр бізнес- та психологічного консультування «Ля Телепате́», який заснований Оленою Коссак у 2015 році, почав формувати психологів для надання психологічної допомоги, юридичної допомоги, а також допомоги з поселенням та логістикою.

Підрозділ кризового консультування працює і зараз у режимі 24/7.

Допомога є комплексною і в основу її діяльності покладена бригадна модель надання психологічної допомоги за Богданом Ткачем.

Суть якої полягає у скринінговій діагностиці і розподілі в залежності від важкості і нозології потоку клієнтів.

Другим етапом є надання консультативної допомоги з легкими випадками та постановка багаторівневого діагнозу клієнтам з важким перебігом розладу.

Власне кожен фахівець займається роботою з певним аспектом проблеми клієнта, а очолює цю бригаду нейропсихолог, який здійснює кваліфікації симптоматики на первинну, вторинну і третинну, що є визначальним у побудові стратегії і тактики надання комплексної допомоги.

Тому були фахівці з нейропсихології, психотравми, фізичної терапії (масажисти і фахівці з краніосакральної терапії), психіатри.

Були такі випадки, що люди мали переломи кінцівок і через свою стресову реакцію не відчували болю і не помічали переломів тому доводилося запрошувати та скеровувати до лікарів.

Наплив людей був такий великий, що довелося масштабувати підрозділи центру і розгортати додаткові його представництва.

Команда «Ля Телепате» створила різні напрямки для ефективної допомоги постраждалим

Заслуговують на увагу такі напрямки:

  • «Ваш психолог», який реалізовувався у форматі анонімної індивідуальної роботи з Клієнтами;

  • «Кризова психологія» онлайн та офлайн консультації з залученням фахівців з інших міст (Київ, Одеса);

  • «Сімейні проблеми» для пар яких розлучила війна;

  • «Дитячий психолог» для вирішення широкого спектру педіатричної та педагогічної психології.

Варто наголосити, що у форматі телепсихологічного консультування надається допомога не лише особам у Галичині, а й всім Українцям, як на вільних і окупованих землях так і в інших країнах.

Крім психолого-медичної допомоги була приділена велика увага ресоціалізації і адаптації внутрішніх мігрантів чи правильніше сказати гостей з «Великої України» до нових економічних реалій та культурних особливостей галицького краю.

Перше — це навчання мігрантів української мови. Мова має визначальне значення для державотворення

Друге — це працевлаштуванні і допомога запустити заново свій втрачений чи частково втрачений бізнес.

Для цього надавалася консультативна допомога та ведення тренінгів з стратегічного і тактичного маркетингу, управління персоналом, тімбілдингу.

Також велася інтенсивно пропагандивна робота і як в Україні так і за її межами. Максимально приверталася увага до потреб фронту так і проблем цивільного населення. Реалізовувалася ця робота через залучення іноземних селебріті, виступи на телебачення, дописами в соцмережах, ознайомлення світу з історичним аспектом антиукраїнської політики росії (Голодомори, репресії, війни).

У «Ля Телепате» є можливість стати психологом

Проте найбільшою гордістю нашого центру є створення освітніх програм для швидкого формування психологів-професіоналів для надання допомоги населенню в час війни та поствоєнний час.

Напрямок з «Постнекласичної нейропсихології» та «Інноваційної сексології» проводить засновник Української наукової школи нейропсихології, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник, лікар, професор, керівник науково практичного центру нейропсихології та психосоматики при «Дева клінік» Богдан Ткач.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?