Прем'єр Британії Сунак повідомив про провал ще одного плану Путіна щодо війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Британії Сунак повідомив про провал ще одного плану Путіна щодо війни

Прем'єр Британії Сунак повідомив про провал ще одного плану Путіна щодо війни
Джерело:  online.ua

Як запевняє британський лідер Ріші Сунак, підтримка України з боку її міжнародних партнерів триватиме "роками", якщо це знадобиться. Політик звернув увагу на те, що ще один план російського диктатора Володимира Путіна, який був розрахований на втому Заходу від війни, просто провалився.

Джерело:  Financial Times

Ще один план Путіна щодо війни провалився — Сунак

На переконання прем'єра Британії, стратегія офіційної Москви, яка вичікує, що міжнародна спільнота все-таки колись "втомиться, занудьгує та не допомагатиме" України не спрацює.

Зараз ми ведемо розмову з союзниками про те, які довгострокові багатосторонні і двосторонні угоди з безпеки ми можемо укласти з Україною, – розповів Ріші Сунак.

За словами британського лідера, обіцянки Заходу щодо довгострокової підтримки спрямовані як на те, щоб дати Україні впевненість у її здатності захистити себе, так і на те, щоб утримати Росію від продовження війни.

Ріші Сунак також вкотре повторив, що єдиний правильний напрям дій для команди російського диктатора Володимира Путіна – це негайно забрати з території України свою армію, а також зупинити розв'язану нею війну.

Згідно з прогнозами прем'єра Великої Британії, майбутній контрнаступ України має "всі шанси на успіх".

Варто пам'ятати, що те, що Україна робила протягом останнього року, є (успішним - ред.) контрнаступом, - наголосив Ріші Сунак.

Сунак закликав Захід не намагатися заморозити війну в Україні

На переконання британського лідера, намагання окремих країн Заходу заморозити війну в Україні на тому етапі, на якому вона перебуває, є "абсолютно неправильними" і повинні бути припинені.

Припинення вогню не є справедливим і тривалим миром для України. Росія здійснила незаконне і неспровоковане вторгнення. Вона вчинила жахливі воєнні злочини, і правильною і єдиною відповіддю на це є виведення Росією її військ з України, а всі плани, що маскуються під мирні плани, які насправді є спробами просто заморозити конфлікт там, де він є, є абсолютно неправильними, і вони повинні бути відкинуті, – заявив Сунак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?