Прем'єр Індії Моді раптово відмовився від щорічної зустрічі із Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр Індії Моді раптово відмовився від щорічної зустрічі із Путіним

Прем'єр Індії Моді раптово відмовився від щорічної зустрічі із Путіним
Джерело:  online.ua

Очільник уряду Індії Нарендра Моді раптово відмовився від проведення щорічної зустрічі із кремлівським диктатором та військовим злочинцем Володимиром Путіним на тлі погроз Москви застосувати ядерну зброю у війні проти України.

Джерело:  Bloomberg

Що відомо про відносини між Індією та РФ на тлі війни Кремля проти України

За інформацією журналістів видання, Моді скасував зустріч через розв'язану Кремлем війну проти України та ядерні погрози Москви.

Саміт при цьому триває з 2000-х років, і скасували його лише один раз — через пандемію коронавірусу 2020 року.

Співрозмовники видання зазначають, що відмова від проведення зустрічі не свідчить про погіршення відносин між країнами, однак голова уряду Індії вважає недоцільним проводити зустріч із кремлівським злочинцем після всього, що окупаційна армія РФ натворила в Україні.

Що Індія відмовиться від зустрічі, було очевидно вже після саміту ШОС у Самарканді, що відбувся у вересні, розповідає агентство. Тоді Моді закликав Путіна до миру та дипломатії та заявив, що нинішня епоха – це не епоха воєн.

Туреччина хоче замінити РФ у якості постачальника газу до ЄС

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів переговори із лідерами Туркменістану та Азербайджану щодо організації поставок туркменського газу через Туреччину до Європи.

Ідея полягає в тому, щоб транспортувати газ на судах до Азербайджану, а потім закачувати його в ланцюжок трубопроводів Південного газового коридору, який з'єднує Азербайджан із Європою через Грузію та Туреччину, заявили офіційні особи на умовах анонімності.

Зазначається, що обговорення альтернативних маршрутів туркменського газу в обхід Росії велися й раніше, але без особливих успіхів. Але російське вторгнення в Україну та хвильовий ефект на енергетичних ринках відродили багато ідей про маршрути транспортування енергоносіїв, які раніше вважалися малоймовірними.

Згідно зі статистичним оглядом , Туркменістан постачає майже третину газу, що видобувається в Китай, а решта споживається всередині країни і доставляється в Росію. За даними аналітиків, доведені запаси газу Туркменістану становлять майже третину від російських – 13,6 трлн кубометрів на кінець 2020 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?