Прем'єр невідкладно звернувся до ЄС через вакцину проти коронавірусу — журналіст
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр невідкладно звернувся до ЄС через вакцину проти коронавірусу — журналіст

Прем'єр невідкладно звернувся до ЄС через вакцину проти коронавірусу — журналіст
Джерело:  online.ua

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль звернувся до керівництва Єврокомісії зі спеціальним листом, присвяченим вакцині проти коронавірусу COVID-19. Він звернув увагу на знижену можливість Києва отримати препарат оперативно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іноземного репортера Рікарда Йозвяка, який працює в Брюсселі.

За його даними, українська сторона звернулася з проханням про допомогу.

"Прем’єр-міністр України написав Єврокомісії з проханням про допомогу з вакцинами від коронавірусу: "Надзвичайно високий попит у всьому світі та закупівельні умови роблять наші переговорні позиції незрівнянно (слабшими) за позиції ЄС". Він додає, що Україна отримає вакцину не раніше березня", - наголосив Йозвяк у Twitter.

Слід зауважити, що жодної офіційної інформації щодо звернення безпосередньо від уряду Шмигаля не оприлюднено.

Нагадаємо, напередодні Нового року рішення про початок масової вакцинації ухвалили в урядах Великої Британії, Сполучених Штатів, а також на найвищому рівні Євросоюзу.

Світові лідери оперативно розкуповують партії новітніх вакцин, яких повноцінно не вистачає навіть для найбільш розвинених держав. Передбачається, що в Україну препарати потраплять лише у першій половині 2021 року — таким був прогноз наприкінці минулого року.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники 13 держав Євросоюзу звернулися до Єврокомісії із закликом щодо поширення вакцини проти коронавірусу COVID-19 за межі співдружності. Зокрема, йдеться надання препарату країнам "Східного партнерства", до якого входить Україна. Також серед згаданих Азербайджан, Молдова, Вірменія, а також Грузія та Білорусь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?