Прем'єр Вірменії Пашинян озвучив претензії РФ на тлі загострення у Нагірному Карабаху
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єр Вірменії Пашинян озвучив претензії РФ на тлі загострення у Нагірному Карабаху

Прем'єр Вірменії Пашинян озвучив претензії РФ на тлі загострення у Нагірному Карабаху
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян публічно визнав, що відновлення бойових дій у Нагірному Карабаху викликає низку питань у офіційного Єревану до російського військового контингенту в регіоні.

Джерело:  News.am

Пашинян дорікає Кремлю на тлі загострення у Нагірному Карабаху

 Низка подій, які відбуваються в ці дні і були до цього, ставлять питання системного характеру. Я неодноразово говорив, що присутність і діяльність російських "миротворчих сил" в Нагірному Карабаху є ключовим фактором у забезпеченні безпеки вірмен Арцаху, і ми високо цінуємо зусилля Російської Федерації щодо забезпечення стабільності та миру в нашому регіоні. Низка подій, які відбулися в Нагірному Карабаху з листопада 2020 року, включно з подіями останніх днів, викликали у вірменської громадськості питання щодо змісту та характеру "миротворчої операції" в Нагірному Карабаху, - заявив прем'єр-міністр Вірменії.

За словами Нікола Пашиняна, вкрай важливим стає коригування деталей "миротворчої операції" в Нагірному Карабаху.

І необхідність була від початку. Але цьому перешкоджав Азербайджан, відмовляючись підписувати мандат миротворчого контингенту, тоді як Вірменія підписала. Очікуємо, що підписаний у двосторонньому форматі цей мандат діятиме у повному форматі, - заявив прем'єр Вірменії.

Нікол Пашинян та Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Пропутінський політик також почав стверджувати, що для повної реалізації "миротворчого мандату" достатньо підписів Єревана та Москви. Пашинян пропонує вжити заходів для міжнародного затвердження цього мандату або наділити "миротворців" "ширшим міжнародним мандатом".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?