Прем’єрка Італії назвала "недоречним" запрошення Зеленського до Парижа
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем’єрка Італії назвала "недоречним" запрошення Зеленського до Парижа

Прем’єрка Італії назвала "недоречним" запрошення Зеленського до Парижа
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні назвала "недоречним" запрошення Володимира Зеленського до Парижа, де він зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Джерело: The Guardian

Мелоні розкритикувала Макрона та Шольца

Прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні висловила невдоволення тим, що президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Олаф Шольц запросили та прийняли президента України Зеленського напередодні зустрічі лідерів ЄС у Брюсселі.

Журналісти запитали Мелоні, чи був недоречним візит до Вашингтона високопосадовців Франції та Німеччини в контексті трансатлантичних суперечок щодо "зелених" субсидій. Мелоні натомість заговорила про Зеленського.

Відверто кажучи, мені здалося, що вчорашнє запрошення Зеленського було більш недоречним. Я думаю, що наша сила в цьому питанні полягає в спільноті та єдності, і я розумію внутрішньополітичні проблеми, але бувають випадки, коли надання переваги внутрішнім політичним питанням відбувається за рахунок справи, і це, як мені здається, був одним із таких випадків, - сказала вона.

Нагадаємо, що наразі Зеленський перебуває у Брюсселі на саміті ЄС. Там він зустрінеться і з Мелоні. Сама прем’єрка заявила, що також приїде у Київ до 24 лютого.

Візит Зеленського у Париж

Ввечері 8 лютого Зеленський прибув до Парижа після свого візиту до Лондона.

У столиці Франції президент України зустрівся президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом, з якими він мав вечерю за зачиненими дверима.

Після зустрічі, Зеленський разом з Макроном вирушив на саміт Євросоюзу у Брюсселі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?