Прем'єрка Швеції подала у відставку через кілька годин після обрання
Категорія
Світ
Дата публікації

Прем'єрка Швеції подала у відставку через кілька годин після обрання

Прем'єрка Швеції подала у відставку через кілька годин після обрання
Джерело:  online.ua

Новообрана прем’єрка Швеції Магдалена Андерссон подала у відставку лише через кілька годин після обрання. Вона прийняла це рішення після того, як один з її партнерів у коаліції покинув коаліційний уряд меншості, а запропонований нею бюджет не ухвалили.

Джерело: Sveriges Radio

Парламент підтримав бюджет, розроблений опозицією, яка складається зі "Шведських демократів", які провадять політику, спрямовану на зменшення кількості мігрантів в країні та ліберал-консерваторів з "Поміркованої партії", які виступають за вільну ринкову економіку, зниження податків, та підтримують права сексуальних меншин. Також до створення бюджету, підтриманого риксдагом, долучилися представники партії “Християнські демократи”. Вони виступають проти одностатевих шлюбів, їх ідеологія ґрунтується на принципах християнської етики.

Зважаючи на відсутність підтримки бюджету Андерссон, спікер розпочне новий раунд переговорів з лідерами партій, який може закінчитися тим, що вона знову постане перед парламентським голосуванням, але цього разу йтиметься про уряд суто соціал-демократичної меншості.

“Зелені" не можуть погодитися на бюджет, "вперше розроблений ультраправими"

Чиновниця вже встигла поспілкуватися з пресою і озвучила свій намір піти у відставку. Її партнери по коаліції з Партії зелених, заявили, що не можуть погодитися на бюджет, "вперше розроблений ультраправими", тож виходять з коаліції.

Андерссон може стати очільницею однопартійного уряду меншості 

Чиновниця повідомила, що сподівається знову спробувати стати прем'єр-міністром як очільниця однопартійного уряду, що матиме меншість у парламенті. Тим часом глава швецького парламенту переконує, що найближчим часом обговорить ситуацію з лідерами партій.

Пані Андерссон обрали прем'єр-міністром вчора. Відповідно до шведського законодавства, для цього потрібно, щоб проти кандидатури прем'єра не голосувала більшість депутатів.

З 349 депутатів Риксдагу 174 проголосували проти неї. Але крім 117 депутатів, які підтримали пані Андерссон, ще 57 утрималися, що і принесло їй перемогу завдяки одному голосу.

Читайте:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?