Президент Італії розпустив парламент після відставки прем'єра Маріо Драгі
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Італії розпустив парламент після відставки прем'єра Маріо Драгі

Президент Італії розпустив парламент після відставки прем'єра Маріо Драгі
Джерело:  online.ua

Президент Італії Серджо Матарелла підписав указ про розпуск парламенту. Тепер в Італії протягом 70 днів повинні відбутися нові вибори.

Джерело: ANSA

В Італії відбудуться дострокові вибори

Глава держави сказав, що прийняв таке рішення, оскільки не бачив перспектив формування нової правлячої більшості після відставки прем’єр-міністра Маріо Драгі.

Драгі пішов у відставку після того, як три великі партії в його коаліції - права «Ліга Півночі» Маттео Сальвіні, «Вперед, Італіє» експрем'єра Сільвіо Берлусконі та «Рух п'яти зірок», не змогли взяти участь у голосуванні про довіру йому в Сенаті.

Сенат Італії 20 липня підтримав резолюцію з висловленням довіри уряду Драгі, але він отримав лише 95 голосів, тоді як у Сенаті засідає 321 сенатор.

В офісі президента заявили, що уряд поки залишатиметься на посаді для повсякденного управління.

Звертаючись до нижньої палати Драгі подякував присутнім законодавцям, більшість з яких підтримували його уряд національної єдності протягом останніх півтора років.

Нагадаємо, що перед цим 14 липня прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі заявив, що подасть у відставку, але президент країни Серджо Матарелла його відставку не прийняв. 21 липня Драгі вдруге подав у відставку з посади глави уряду — цього разу Матарелла його підтримав.

Володимир Зеленський під час зустрічі з європейськими лідерами(фото — president.gov.ua)

Президент Володимир Зеленський подякував Драгі за непорушну підтримку України в боротьбі з агресією РФ і в захисті спільних європейських цінностей – демократії та свободи.

Драгі є прем'єр-міністром Італії з лютого 2021 року. У червні він разом із лідерами Німеччини, Франції та Румунії відвідав Україну й підтримав негайне надання Києву статусу кандидата в члени ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?