Президент Китаю Сі Цзіньпін прилетів у Москву на зустріч з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Китаю Сі Цзіньпін прилетів у Москву на зустріч з Путіним

Президент Китаю Сі Цзіньпін прилетів у Москву на зустріч з Путіним
Джерело:  online.ua

20 березня до Москви прибув президент Китаю Сі Цзіньпін. Він проведе у РФ три дні й зустрінеться з російським диктатором Володимиром Путіним.

Джерело: росЗМІ

Сі Цзіньпін прибув до РФ

Літак з Сі Цзіньпіном приземлився в московському аеропорту "Внуково". В аеропорту його зустрів віце-прем'єр РФ Чернишенко.

Зустріч Путіна з Сі запланована на 15:30 за київським часом.

Речник Кремля Дмитро Пєсков раніше повідомив, що це буде "зустріч віч-на-віч, яка продовжиться за неформальним обідом". За його словами вони порушуватимуть "найбільш актуальні питання на свій розсуд".

Офіційна частина візиту розпочнеться 21 березня. Тоді пройдуть переговори делегацій, відбудеться підписання документів, пресконференція для ЗМІ та державний обід.

Візит до РФ для Сі є першою закордонною поїздкою після третього переобрання на посаду голови КНР.

Навіщо Сі поїхав до Москви

Пекін назвав цей візит "мандрівкою миру", де Сі має "зіграти конструктивну роль у просуванні мирних переговорів" щодо війни в Україні.

Через кілька годин після офіційного оголошення про поїздку Сі 17 березня, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна, звинувативши його у воєнних злочинах через примусову депортацію українських дітей.

У Кремлі повідомили, що лідери двох країн обговорять "актуальні питання подальшого розвитку відносин всебічного партнерства та стратегічного співробітництва між Росією та Китаєм".

Планується також обмін думками в контексті поглиблення російсько-китайського співробітництва на міжнародній арені. Буде підписано ряд важливих двосторонніх документів, - додали в Кремлі.

Цей візит відбувається на тлі повідомлень західних розвідок, що Китай може надати РФ військову допомогу у війні проти України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?