Президент МОК хоче допустити росіян на Олімпіаду попри ультиматум України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Президент МОК хоче допустити росіян на Олімпіаду попри ультиматум України

Президент МОК хоче допустити росіян на Олімпіаду попри ультиматум України
Джерело:  online.ua

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах офіційно підтвердив, що він має намір "вивчити можливість" повернення російських та білоруських атлетів у міжнародний спорт навіть попри те, що це може бути причиною бойкоту змагань з боку України. Він також ігнорує заклики українського лідера Володимира Зеленського, який просив не забувати, що Україна захищає Європу від агресії армії РФ.

Джерело:"Суспільне"

Президент МОК Бах може допустити росіян та білорусів на Олімпіаду

Це не відповідає цінностям та місії Олімпійської хартії - виключати атлетів через їх паспорт. Чи допустять їх до Парижа-2024? Ймовірно. Росіяни та білоруси могли б виступити під нейтральним прапором на Олімпіаді-2024. Місія МОК - збирати разом атлетів з усього світу, це особливий символ Олімпіади, - цинічно зазначив Томас Бах.

Журналісти також попросили президента МОК відреагувати на заяву очільника НОК України Вадима Гутцайта і ймовірний бойкот змагань Україною.

Бойкот не відповідає їхній місії... Ми знаємо точку зору України, яка хоче не лише ізолювати Росію як державу, але й ізолювати усіх росіян, - збрехав Бах.

Якою була реакція Зеленського на заяви глави МОК Томаса Баха

27 січня український лідер Володимир Зеленський оголосив про початок "марафону чесності", який має на меті очистити керівництво міжнародних олімпійських структур від лицемірства та будь-яких намагань витягнути у світовий спорт представників країни-агресорки РФ.

Не можна не бути розчарованим заявами чинного очільника Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха. Я неодноразово із ним говорив. І так і не почув, як він збирається захищати спорт від пропаганди війни, якщо поверне російських спортсменів у міжнародні змагання. Не буває нейтральності, коли триває така війна. І ми знаємо, як часто тиранії пробують використовувати спорт заради своїх ідеологічних інтересів... Олімпійські принципи та війна – фундаментально протилежні одне одному, — наголосив глава держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?