Президент Польщі пообіцяв передати Україні роту танків Leopard
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Польщі пообіцяв передати Україні роту танків Leopard

Президент Польщі пообіцяв передати Україні роту танків Leopard
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Варшава вирішила передати Україні роту танків Leopard у складі міжнародної коаліції.

Джерело: Анджей Дуда у Твіттері

Польща передасть Україні танки Leopard

Рота танків Leopard Україні буде передана в рамках створення міжнародної коаліції. Таке рішення вже є в Польщі, - написали в канцелярії президента Польщі.

Президент Польщі не уточнив кількість танків, проте танкова рота — це 14 машин за стандартом НАТО. Загалом Польща має 240 танків Leopard 2 у трьох модифікаціях — A4, A5 і PL.

Це рішення було оголошено під час зустрічі з Володимиром Зеленським у Львові.

9 січня голова Бюро міжнародної політики канцелярії президента Польщі Якуб Кумох повідомив, що у РНБО Польщі відбулася зустріч президента з прем’єр-міністром, головою Міноборони, де обговорювали війну в Україні.

Також він зазначив, що Польща передасть танки у складі «коаліції країн», яку хоче створити. До коаліції увійдуть країни, які мають німецькі танки.

Фінляндія також заявляла про готовність передати танки.

Leopard виробляються мюнхенською оборонною компанією Krauss-Maffei Wegmann, для їх доставки в Україну потрібен реекспортний дозвіл Німеччини, яка поки відмовляється його надавати.

20 січня відбудеться чергова зустріч у форматі Рамштайн, де 50 країн обговорять військову допомогу Україні. Можливо, там буде ухвалено рішення про передачу танків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?