Президент Сербії запанікував на тлі загострення в Косово та вилаяв НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Сербії запанікував на тлі загострення в Косово та вилаяв НАТО

Президент Сербії запанікував на тлі загострення в Косово та вилаяв НАТО
Джерело:  online.ua

Глава Сербії Александар Вучич публічно звинуватив прем’єра Косово Альбіна Курті в загостренні ситуації на півночі країни, а також розкритикував миротворців НАТО, які, як він стверджує, не змогли захистити сербів.

Джерело:  РТС

Президент Сербії б'є на сполох через загострення в Косово

За словами Вучича, нова ескалація у Косово розпочалася, мовляв, через бажання лідера країни "привести до кровопролиття цілий регіон" та "викликати великий конфлікт між сербами й НАТО".

І саме він – єдиний винний у всьому, що відбувається – умиває руки й каже, що це його взагалі не стосується, – скаржиться президент Сербії.

Окрім того, Вучич накинувся із звинуваченнями на бійців НАТО, які, як він стверджує, "не захистили сербів і не запобігли насиллю" щодо сербських протестувальників.

Також політик публічно вирішив звернутися до сербських протестувальників у Косові.

Він попросив їх діяти мирно і не вступати в конфлікти із миротворцями НАТО, бо "саме цього найбільше й хоче Курті".

Якщо ж албанський окупант стрілятиме, то ситуація буде зовсім інша. Ось що я повідомив усім у НАТО, – заявив Вучич.

Як НАТО коментує ситуацію у Косово

Як повідомляє керівництво Альянсу, воно категорично засуджує насильство під час сутичок на півночі частково визнаного Косова, а також атаку на миротворців НАТО із місії KFOR.

НАТО рішуче засуджує неспровоковані напади на військовослужбовців KFOR на півночі Косова, внаслідок яких декілька з них отримали поранення. Такі напади абсолютно неприйнятні. Насильство має бути негайно припинено, – заявили у блоці.

Окрім того, представники Альянсу просять всі сторони утримуватися від дій, які можуть суттєво погіршити ситуацію, що наразі склалася.

У НАТО також запевнили, що їхні солдати зроблять усе можливе для підтримання безпечного і захищеного середовища і продовжуватимуть діяти неупереджено.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?