Пригожин і Кадиров загрожують владі Путіна — розвідка Естонії
Категорія
Політика
Дата публікації

Пригожин і Кадиров загрожують владі Путіна — розвідка Естонії

Пригожин і Кадиров загрожують владі Путіна — розвідка Естонії
Джерело:  online.ua

В естонській розвідці повідомили про загрозу для російського диктатора. Її становлять Пригожин та Кадиров, які намагаються вийти на “перший план”.

Джерело: Delfi

Чи можуть Пригожин та Кадиров замінити Путіна

Служба зовнішньої розвідки Естонії проаналізувала поведінку російського керівництва і заявила, що "вийти на перший план" намагається радикальна фракція правлячої еліти.

Там додали, що колись помірковані російські високопосадовці почали "привертати до себе увагу досить екстремістськими заявами".

 Їхня поведінка може бути ознакою паніки. Можливо, вони зрозуміли, що війна в Україні була величезною помилкою, яку вже не виправити, і тепер єдиний шлях — продовжити боротьбу, використовуючи все радикальніші методи, – заявили в естонській розвідці.

Зростання радикальних настроїв, на думку естонських розвідників, може вийти з-під контролю.

У якийсь момент Путіну самому може стати важко приборкати ультрарадикалів, натхнених їх зростаючим впливом. Пригожин і Кадиров особливо небезпечні в цьому контексті, оскільки кожен з них, по суті, має свою приватну армію — зазначили у доповіді.

Путін не залишає альтернатив

Проте, заявили у службі, такі метаморфози серед правлячих еліт можуть бути і частиною плану Путіна.

Там припускають, що кремлівський диктатор дозволяє радикалам висловлюватися, щоб продемонструвати населенню, що до влади, у разі його усунення, прийде ще більш екстремістська група.

Естонські аналітики вважають, що саме з цієї причини Путін дозволив Євгену Пригожину та голові Чечні Рамзану Кадирову розширити свою владу та набрати більшої популярності серед російської громадськості.

Можливість росіян обрати когось більш ліберального, за словами розвідників, лякає Путіна, тому відбувається така "радикалізація" і дискредитація Пригожина та Кадирова більш сміливими висловлюваннями.

У відомстві навели у приклад Мєдвєдєва – колись ліберальний, за їх словами, політик зараз погрожує усьому світу ядерними ударами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?