Пригожин планує набрати до ПВК Вагнера 30 тис нових найманців
Категорія
Політика
Дата публікації

Пригожин планує набрати до ПВК Вагнера 30 тис нових найманців

Пригожин планує набрати до ПВК Вагнера 30 тис нових найманців
Джерело:  online.ua

Власник терористичної ПВК "Вагнера" Євген Пригожин заявив про наміри до кінця травня завербувати до рядів угруповання, що приймає участь у злочинній війні проти України, ще близько 30 тис росіян. 

Джерело:  Reuters

Пригожин хоче завербувати до Вагнера десятки тисяч росіян

Зокрема, замість загиблих в'язнів планується вербувати громадян РФ.

За словами самого Пригожина, вербувальні центри, які відкрила ПВК у у 42 містах Росії протягом минулого тижня, щодня набирають від 500 до 800 осіб.

Угруповання терористичної ПВК зазнало важких втрат під час штурмових дій в районі Бахмута.

За оцінками представників розвідки США, ще у січні у рядах ПВК "Вагнера" проти України воювало близько 50 тис найманців, з яких 40 тис були засудженими, завербованими з в'язниць під обіцянку помилування через 6 місяців.

За інформацією української розвідки та військових, близько 50 тис найманців ПВК в Україні втекли або отримали поранення.

При цьому Пригожин заявляє, що вербування нових найманців проходить краще, а ніж він очікував і що добровольці перебувають у кращій фізичній формі, ніж ув'язнені, яких він брав раніше.

До середини травня ми плануємо збільшити кількість бійців у наших підрозділах приблизно на 30 тисяч осіб, - заявив Пригожин.

Окупанти проводять тотальну мобілізацію на Луганщині 

За інформацією Генштабу ЗСУ, окупаційна російська армія почала масштабні військові навчання на захоплених територіях Луганської області, що приховати тотальну мобілізацію чоловічого населення регіону.

Місцева так звана влада на тимчасово окупованих і захоплених територіях Луганської області заявила про початок масштабних військових навчань із залученням всього призовного чоловічого населення Старобільська, Щастя, Нового Айдару, Новопскова та Нижньотеплого, які мають паспорти з написами "ЛНР" і "РФ". Таким чином окупанти намагаються приховати тотальну мобілізацію у вищеназваних населених пунктах, - зазначають у Генштабі.

У Генштабі також повідомили, що противник розпочав будівництво фортифікаційних споруд і окопів між населеними пунктами Ішунь та Воєнка тимчасово окупованого Криму.

Зазначається, що до виконання робіт примусово залучається цивільне населення на безоплатній основі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?