Пригожин збирається вивести ПВК "Вагнер" з України до Африки — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Пригожин збирається вивести ПВК "Вагнер" з України до Африки — Bloomberg

Пригожин збирається вивести ПВК "Вагнер" з України до Африки — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин збирається скоротити кількість своїх найманців, що воюють проти України, і знову зосередитися на військових операціях в Африці.

Джерело: Bloomberg

Путін залишився незадоволеним Пригожиним

Пригожин упродовж кількох тижнів жалівся, що його бойовикам перестали постачати боєприпаси. Також йому заборонили вербувати новобранців у в’язницях, що було основним джерелом нових бойовиків.

Незважаючи на місяці спроб і приголомшливі втрати, ПВК "Вагнер" не вдалося захопити свою головну ціль – Бахмут.

Тепер, за джерелами видання, Пригожин планує знову зосередитися на Африці.

Російському військовому керівництву вдалося посіяти сумніви у Путіна щодо військової майстерності Вагнера. Воно наголошувало, що усі результати ПВК у Бахмуті отримані завдяки використанню людських хвиль з в’язнів, яких відправляли на штурм.

Зрештою Путін втрутився і передав вербування у в’язницях Міністерству оборони, перекривши потік новобранців до «Вагнера». Постачання боєприпасів також сповільнилося.

Окрім цього, гнів у Кремля виклакала незалежність Пригожина.

Після кількох тижнів публічних скарг на те, що військові не доставляють життєво важливі снаряди та інші припаси, Пригожин раніше цього місяця визнав, що Вагнеру доведеться «перезавантажити та скоротити його розмір» після завершення битви за Бахмут, - повідомляє видання.

ПВК Вагнера сфокусується на Африці

Джерела видання повідомили, що операції в Африці, ймовірно, привернуть більше уваги Пригожина в майбутньому, оскільки ситуація для його сил в Україні ускладнилася.

20 березня ПВК Вагнера опублікувала оголошення про набір найманців на війну проти України протягом 6 місяців та в Африку на 9-14. В оголошенні уточнюють, що ті, хто хоче служити в африканських країнах, будуть відправлені в запас.

ПВК Пригожина раніше вже брала участь у військових операціях в Африці, зокрема в Лівії, Судані, ЦАР та Малі.

Діяльність у ЦАР приносить ПВК мільярдні прибутки від видобутку золота, у країні також вербували в’язнів.

Загалом, за повідомленням ЗМІ, Пригожин заробив 250 млн доларів за останні 4 роки на видобуванні ресурсів в країнах Африки та Азії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?