Навіщо Пригожин вигадав змову Путіна та Патрушева проти нього — пояснення аналітиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Навіщо Пригожин вигадав змову Путіна та Патрушева проти нього — пояснення аналітиків

Навіщо Пригожин вигадав змову Путіна та Патрушева проти нього — пояснення аналітиків
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітиків, засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин вигадав кремлівську змову проти себе з метою створення ілюзії власної значимості у великій російській політиці.

Джерело:  ISW

Пригожин звинувачує Кремль у змові проти нього: що відбувається

Іноземні експерти звертають увагу на останні публічні заяви Пригожина. Російський олігарх почав стверджувати, що отримав запит від журналістів, який нібито викриває змову очільника Кремля Володимира Путіна, а також секретаря Радбезу РФ Миколи Патрушева з метою знищення Групи "Вагнера"

Представники ЗМІ цікавилися у ватажка "вагнерівців", чи було обговорення між Путіним і Патрушевим щодо майбутнього ПВК.

У прескоментарі також зазначається, що Патрушев, мовляв, заявив російському диктатору, що від Вагнера "нічого не залишиться" за "півтора-два місяці".

Пригожин опублікував аудіозапис у відповідь на заявлений коментар для преси, в якому заявив, що не чув про подібні переговори і не бачив спекуляцій з цього приводу у телеграм-каналах. Він зауважив, що російські спецслужби мають займатися знешкодженням загроз Росії, звідки б вони не походили, - йдеться в повідомленні.

Навіщо насправді Пригожин вигадав кремлівську змову проти нього

За словами американських аналітиків, їм не вдалося знайти жодних підтверджень того, що переговори між Путіним та Патрушевим щодо "Вагнера" дійсно відбулися.

Саме тому експерти ISW дійшли висновку, що засновник ПВК просто вигадав повідомлення про цю нібито змову з метою відбілення своєї репутації та створення ілюзії, що він важлива політична фігура у Росії.

Ці зусилля, схоже, є подальшим етапом кампанії Пригожина проти російського військового істеблішменту, а Патрушев може стати наступною мішенню Пригожина після його скоординованих інформаційних кампаній проти Міністерства оборони та Генерального штабу Росії, - пояснюють аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?