Принц Вільям таємно відвідав військову базу Жешув біля кордону з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

Принц Вільям таємно відвідав військову базу Жешув біля кордону з Україною

Принц Вільям таємно відвідав військову базу Жешув біля кордону з Україною
Джерело:  online.ua

Принц Вільям здійснив таємну поїздку до Польщі, де відвідав військові бази в Жешуві. Вони розташовані всього за 90 км від кордону з Україною.

Джерело: Sky News

Яка мета візиту принца Вільяма до Польщі

Принц Вільям зустрівся з міністром оборони Польщі Маріушем Блащаком і військовослужбовцями територіальних сил оборони Польщі, щоб дізнатися про підтримку, яку вони надають Україні, похваливши їхню "пристрасть" і "рішучість захищати наші спільні свободи".

Вільям здійснив таємну поїздку до Польщі, щоб "особисто подякувати" польським і британським військам за підтримку України, - йдеться у повідомленні.

З міркувань безпеки візит тримався в секреті доти, доки принц не покинув базу.

Також принц зустрівся з британськими солдатами, дислокованими в цьому регіоні, і поцікавився їхнім досвідом роботи в Польщі та підтримки України.

Які ще зустрічі заплановані у Вільяма

Принц Вільям планує відвідати Варшаву і центр розміщення, який допомагає українським сім'ям, що втекли від війни.

Крім того, в рамках дводенної поїздки Вільям покладе вінок до могили Невідомого солдата у Варшаві. Цей жест повторює візит покійної королеви і герцога Единбурзького, які поклали вінок 1996 року.

Принц Уельський також має зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою в президентському палаці.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?