Пріоритетною зараз є допомога: Столтенберг відреагував на заявку України в НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Пріоритетною зараз є допомога: Столтенберг відреагував на заявку України в НАТО

Пріоритетною зараз є допомога: Столтенберг відреагував на заявку України в НАТО
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг дав позачергову пресконференцію, в якій повідомив, що Альянс не визнає "договори" президента РФ Володимира Путіна про спробу анексії українських територій. Також він наголосив, що кожна країна має право подати заявку в НАТО, але зараз союзники сфокусовані на допомозі Україні.

Джерело: пресконференція Столтенберга

Столтенберг прокоментував заявку України в НАТО

Кожна демократична країна має право подавати заявки на членство. Ми поважаємо це право. Ми кажемо знову, що НАТО залишається відкритим і ми це показуємо. Союзники НАТО зустрілися у Мадриді і тоді було зроблено чітку заяву, що ми підтримуємо право України обирати свій шлях і вирішувати у які оборонні Альянси вступати. Рішення про це членство має прийматися усіма 30-ма членами, це консенсусне рішення і зараз ми зосереджені на тому, щоб надавати безпосередню підтримку Україні, допомагати захищатися від російського вторгнення і це основна наша мета країн союзників НАТО, - сказав він.

Це вирішальний момент. Путін мобілізував більше сотні тисяч осіб до війська займається безрозсудним брязканням ядерною зброєю і тепер нелегально анексував значну частину України. Все це — найбільш серйозна ескалація з початку війни. Ніщо з цього не свідчить про силу, це свідчить про слабкість. Це визнання того, що війна йде не за планом і що Путін повністю провалив свої стратегічні цілі, - сказав генсек.

Він наголосив, що Альянс є оборонним, і "сповнений рішучості захищати і оберігати кожного члена НАТО і кожний дюйм території НАТО".

Також Столтенберг додав, що Путін "несе повну відповідальність за цю війну і він відповідає за те, щоб закінчити її".

Якщо Росія припинить воювати, то буде мир, якщо Україна припинить, то Україна припинить своє існування, як незалежна суверенна країна в Європі, - повторив генсек.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?