Протести у Китаї завадять виробництву 6 млн iPhone
Категорія
Світ
Дата публікації

Протести у Китаї завадять виробництву 6 млн iPhone

Протести у Китаї завадять виробництву 6 млн iPhone
Джерело:  online.ua

Протести на китайському заводі Foxconn у Чженчжоу, який виробляє нові моделі смартфонів компанії Apple, можуть призвести до скорочення виробництва iPhone Pro на 6 мільйонів одиниць.

Джерело: Bloomberg

У Китаї можуть скоротити виробництво iPhone Pro

Зазначається, що ситуація на заводі залишається нестабільною, і оцінка втраченого виробництва може змінитися.

Багато чого залежатиме від того, як швидко Foxconn Technology Group, тайванська компанія, яка керує підприємством, зможе повернути людей на місця роботи після протестів проти Covid-обмежень. Якщо карантин триватиме в найближчі тижні, виробництво може бути відкладено далі.

На території заводу вже кілька тижнів триває локдаун, після того, як місцеву владу змусили боротися з епідемією. Тисячі співробітників втекли в жовтні через хронічну нестачу їжі, їх замінили нові співробітники, які повстали проти практики оплати праці та карантину.

Foxconn намагався придушити протести, здебільшого викликані прибуттям нових працівників у Чженчжоу та відмовою від обтяжливих заходів контролю за COVID-19, пропонуючи бонуси всім працівникам, які вирішили повернутися додому.

Завод Foxconn виробляє переважну більшість пристроїв iPhone 14 Pro і Pro Max, найбільш затребуваних телефонів Apple цього року.

Раніше компанія знизила загальний план виробництва смартфонів приблизно з 90 до 87 мільйонів одиниць.

У Китаї тривають протести через коронавірусний локдаун

Китайська влада проводить політику нульової терпимості до коронавірусу. Це означає, що влада блокує цілі квартали у містах, а людей, які мали контакт із зараженими, примусово відправляють на карантин, інфікованих ізолюють у лікарнях, кордони країни залишаються фактично закритими.

Протести виникли після пожежі в одному з житлових будинків у місті Урумчі у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі КНР.

Загинуло близько 40 осіб, вони не змогли вийти з квартири через заблоковані двері, а обмежувальні заходи заважали роботі рятувальників.

Протести проходять у Шанхаї, Ченду, Чунціні, Ухані та Нанкіні та університетах. Це найбільші протести в Китаї з часів "бійні на площі Тяньаньмень", коли 4 червня 1989 року військові жорстоко придушили демократичний рух.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?