Протягом доби армія РФ обстріляла 8 регіонів України
Категорія
Україна
Дата публікації

Протягом доби армія РФ обстріляла 8 регіонів України

Протягом доби армія РФ обстріляла 8 регіонів України
Джерело:  online.ua

За інформацією від керівників ОВА, протягом минулої доби окупаційна армія РФ влаштовувала обстріли територій у 8 регіонах України. Через ворожі злочинні обстріли загинула одна людина та ще 5 отримали поранення.

Джерело: інформація від керівників ОВА

Хроніка ворожих обстрілів по Україні протягом доби 

Сумська область:  протягом ночі окупанти двічі обстрілювали прикордонні громади в регіоні.

По с.Заруцьке Глухівської громади Шосткинського району здійснено мінометний обстріл.

Також по території у напрямку с. Нововасилівка Зноб-Новгородської громади Шосткинського району — поодинокі постріли зі стрілецької зброї.

Інформація про постраждалих та руйнування цивільної інфраструктури наразі уточнюється. Вчора протягом дня росіяни обстріляли Есманську громаду.

По одному з прикордонних сіл вдарили з мінометів. Внаслідок обстрілу пошкоджено майстерню одного з місцевих підприємств та лінії електропередач.

Запорізька область:  протягом доби військові окупаційної армії РФ обстріляли об'єкти цивільної інфраструктури в Новоолександрівці Ольгівському, Дорожнянці, Новоданилівці, Білогір'ї, Залізничному, Оріхову, Малих Щербаках, Степногірську, Біленькому, Новопавлівці, Гуляйполю, Плавням, Кам'янському.

Зокрема, надійшло більше 25 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями РФ. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

Дніпропетровська область:  всю ніч окупанти обстрілювали з РСЗВ "Град" та важкої артилерії Нікопольську, Марганецьку, Покровську та Червоногригорівську громади.

На щастя, усюди минулося без постраждалих. Бо більшість людей звідти виїхали. У Червоногригорівській громаді пошкоджені 5 приватних будинків, господарські споруди, гаражі та лінії електропередач. У інших громадах триває обстеження територій.

Харківська область:  протягом ночі та зранку кремлівські загарбники завдавали ракетних та артилерійських ударів по Куп'янському району.

У Куп'янськ-Вузловому внаслідок обстрілів було пошкоджено дорожнє покриття, залізничну інфраструктуру.

Вночі ракети С-300, запущені росіянами, пошкодили вікна та дахи в 5-ти приватних домоволодіннях Шевченківської громади. Постраждалих немає.

Також є пошкодження ліній передач. Також вночі з боку РФ відбувся ще один ракетний обстріл смт. Шевченкове.

Росіяни завдавали протягом доби удари по населених пунктах Вовчанської громади та прикордонних селах Харківського району, а також Ізюмщині. Без постраждалих.

Луганська область:  протягом ночі українські військові відбили спроби атак армії РФ поблизу Площанки і Білогорівки.

Окупанти з танків та артилерії різних калібрів обстрілювали ці населені пункти, а також звільнену нещодавно Макіївку.

Так званий "уряд ЛНР" "заднім числом" встановив тарифи на комунальні послуги у нещодавно захоплених Сєвєродонецьку, Лисичанську та Кремінському районі. До прикладу, у Сєвєродонецьку – з липня.

Донецька область:  зранку окупанти обстрілювали Авдіївку та населені пункти на території Очеретинської громади.

Найгарячішими точками залишаються Бахмут, Авдіївка, Вугледар. Вони під постійними обстрілами. Вчора вдень і ввечері — кілька обстрілів Торецька, пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки.

Також росіяни завдали ракетного удару по Краматорську, поцілили у промислове підприємство. Жертв серед цивільних немає. За минулу добу на Донеччині: 1 загиблий і 5 поранених.

Миколаївська область:  сьогодні вночі — мінометний обстріл по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. Минулої доби ворожих обстрілів зазнав один з населених пунктів Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Херсонська область:  ворог продовжує обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій наших військ та звільнених населених пунктів Херсонської області.

Не припиняє обстрілів передмістя та міста Херсон. Росіяни вивезли всіх колаборантів з тимчасово окупованого міста Олешки, повідомляє Центр Національного спротиву.

Були вивезені усі представники окупаційної адміністрації та "поліцаї". У всіх населених пунктах Каланчацької ТГ відбулася ротація військових РФ. У Генічеській ТГ окупаційна влада продовжує тиснути на молодь, "програмують на пошану РФ".

У Херсоні відновлено електропостачання, 75% міста завдяки енергетикам знову зі світлом. Загалом оператори мобільного зв’язку відновили роботу 84 базових та 3 пересувних станцій на звільненій Херсонщині. Херсонщина постійно отримує гуманітарну допомогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?