Путін хоче звернутися до Ердогана за допомогою в обході санкцій
Категорія
Економіка
Дата публікації

Путін хоче звернутися до Ердогана за допомогою в обході санкцій

Путін хоче звернутися до Ердогана за допомогою в обході санкцій
Джерело:  online.ua

Росія звертається до Туреччини та інших потенційних нових торгових партнерів, намагаючись обійти західні санкції.

Джерело: Washington Post

Ердоган зустрінеться з Путіним у Сочі

Президент Росії Володимир Путін збирається зустрітися зі своїм турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом у Сочі 5 серпня, і ця зустріч — друга за два тижні — викликає тривогу, що Кремль може зміцнити економічні зв’язки з країною НАТО, яка не долучилася до запровадження санкцій проти Москви.

Росія сподівається, що Туреччина погодиться на нові канали, щоб допомогти їй уникнути цих обмежень у банківському, енергетичному та промисловому секторах.

Пропозиція, якою цього тижня розповсюдила The Washington Post українська розвідка, закликає уряд Ердогана дозволити Росії купувати частки в турецьких нафтопереробних заводах, нафтових терміналах і резервуарах — крок, який, на думку економістів, може допомогти приховати походження її експорту після того, як нафтове ембарго Європейського Союзу повністю почне діяти наступного року, - пише видання.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Росія також вимагає, щоб кілька державних турецьких банків дозволили кореспондентські рахунки для найбільших російських банків, що, на думку економістів і експертів із санкцій, було б грубим порушенням західних санкцій, і щоб російським промисловим виробникам було дозволено працювати поза вільними економічними зонами в Туреччині.

Немає жодних ознак того, що Туреччина підтримає ці домовленості, оскільки вони поставили б власні банки та компанії країни під загрозу вторинних санкцій і перекрили б їм доступ до західних ринків.

Раніше у Кремлі назвали зустріч Путіна та Ердогана темою військово-технічного співробітництва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?