Путін хотів посіяти паніку в Україні своїм візитом до Лукашенка — військовий експерт Олександр Мусієнко
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін хотів посіяти паніку в Україні своїм візитом до Лукашенка — військовий експерт Олександр Мусієнко

Путін хотів посіяти паніку в Україні своїм візитом до Лукашенка — військовий експерт Олександр Мусієнко
Джерело:  online.ua

Військовий експерт, політолог та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко зазначає, що російський диктатор Володимир Путін своїм неочікуваним візитом до нелегітимного президента Білорусі Олександра Лукашенка намагався посіяти паніку в Україні. Про це Мусієнко розповів кореспонденту online.ua Івану Гриневичу.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Навіщо насправді Путін їздив на переговори до Лукашенка

За словами Олександра Мусієнка, візит очільник Кремля до Білорусі мав комплексний характер для самого Володимира Путіна.

Насамперед це дуже потужна інформаційна та психологічна операція, яка має на меті посіяти паніку в Україні і не тільки, посіяти панічні настрої та переконати українців в тому, що вторгнення неминуче, — пояснює військовий експерт.

Мусієнко наголошує, що Путіну вкрай вигідно, щоб усі вірили в те, що він їздив "дотискати" Лукашенка приєднатися до повномасштабного вторгнення в Україну.

До цього, можна так сказати, Лукашенко відтягував час. Він це робить і зараз. Лукашенко дійсно надавав Росії все, що потрібно для агресії армії РФ проти України: і військову інфраструктуру, і полігони, і аеродроми. Окрім того, з території Білорусії здійснювалося вторгнення 24 лютого. Не забуваймо й про обстріли ракетами, — нагадує політолог.

Олександр Мусієнко також звертає увагу на те, що Лукашенко дуже багато разів імітував, що його армія готується до вторгнення в Україну, однак постійно знаходив причини, щоб цього не робити, або хоча б відтермінувати дату вторгнення.

Так, наступного дня після візиту Путіна частково була перекинута білоруська техніка до українського кордону. Для чого це робили? А для того, щоб виникли панічні настрої серед самих українців, — підкреслює військовий експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?