Путін кинув обурливий виклик ще одній країні
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін кинув обурливий виклик ще одній країні

Путін кинув обурливий виклик ще одній країні
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін і його команда досі намагається всіма силами виправдатися за шокуюче вбивство фінансиста Сергія Магнітського в московському СІЗО "Матроська Тиша". На цей раз в Кремлі зважилися на публічні звинувачення на адресу Великої Британії. МЗС РФ ввів персональні санкції проти 25 представників британської влади. Зокрема, їм заборонили вхезд в РФ у відповідь за санкції щодо людей Путіна, пов'язаних з російськими силовими структурами і причетними до вбивства Магнітського. Про нове абсурдне рішення Кремля повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу російського дипвідомства.

"За всіма сюжетами, пов'язаними зі смертю Сергія Магнітського, нами не раз давалися вичерпні коментарі і роз'яснення, які, мабуть, в Лондоні вважають за краще не помічати. Незрозуміло, на якій підставі там беруться «призначати» винних і визначати їм «покарання». Інакше як спробою втручання у внутрішні справи іншої держави і чинення тиску на російську систему правосуддя, дії британської сторони назвати не можна. У відповідь на недружні дії британської влади і на основі принципу взаємності російською стороною прийнято рішення про введення персональних санкцій щодо 25 представників Великої Британії, яким закритий в'їзд на територію Російської Федерації ", - прокоментувала нові російські санкції проти Великої Британії скандальна речниця МЗС РФ Марія Захарова.

Вона публічно звинуватила офіційний Лондон в конфронтації щодо Росії, про яку свідчать британські антиросійські санкції, введені влітку 2020 року. Чому саме зараз Москва вирішила відповісти на них, Захарова не стала уточнювати.

"Дані заходи введені відповідно до Федерального закону «Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду в Російську Федерацію» від 15 серпня 1996 № 114-ФЗ. Будь-які недружні кроки не залишаться без неминучої відповіді", - підсумувала Захарова.

Нагадаємо, юрист фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський розкрив серйозні корупційні схеми, в яких фігурували співробітники російського МВС і представники російської влади. Після цього його оперативно заарештували в Росії, а через деякий час, в 2009 році, він несподівано помер в московському СІЗО після жорсткого побиття тюремників.

У 2012 році США прийняли "закон Магнітського". Він передбачає фінансові санкції і відмову в американській візі для тих, хто винен в порушеннях прав людини. Дії акту Штати поширили на весь світ і назвали "Акт про глобальну підзвітності в області прав людини". Сьогодні свої "акти Магнітського" є в Великій Британії, Канаді, Латвії, Литві та Естонії. Десятки російських чиновників внесені в санкційні списки відповідно до цього закону.

Влітку 2020 року Велика Британія опублікувала список росіян, щодо яких вводяться санкції у справі Магнітського. Під них потрапили 25 росіян, в тому числі глава Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін. Всі ці люди пов'язані з російськими силовими структурами і причетні до смерті Сергія Магнітського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін розлютився на весь світ через Україну і завдав удар у відповідь. 21 листопада він ввів нові санкції проти всіх союзників України, які ввели антиросійські санкції за незаконну окупацію Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?