Путін майже вдвічі скоротив кількість солдатів РФ у Білорусі — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін майже вдвічі скоротив кількість солдатів РФ у Білорусі — ГУР

Путін майже вдвічі скоротив кількість солдатів РФ у Білорусі — ГУР
Джерело:  online.ua

Представник ГУР МО Вадим Скібіцький офіційно підтвердив, що наразі на території Білорусі знаходиться 5800 солдатів РФ. Що важливо розуміти, тижнем раніше контингент нараховував близько 11 тисяч військовослужбовців, тобто очільник Кремля наказав майже вдвічі скоротити кількість свого війська на території РБ.

Джерело: ютуб-канал "ТСН"

ГУР повідомляє про різке скорочення кількості солдатів РФ у Білорусі

Сьогодні на території Білорусі сухопутний компонент складає 5800 військовослужбовців. Друга механізована дивізія зараз перемістилася на територію Росії, в тому числі зайшла вже на територію України. Це Луганська область. Зараз туди заходять підрозділи шостої дивізії, підрозділи територіальних військ на підготовку, - розповідає Вадим Скібіцький.

Представник ГУР звертає увагу на те, що зараз це зовсім інший контингент, ніж той, який був на початку агресії.

За його словами, у РБ відсутній потужний авіаційний компонент, хоча й там проводять "масштабні та гучні" навчання.

Ба більше, українські розвідники не фіксують потужної ракетної компоненти, немає повітряно-десантних військ.

Згідно з останніми даними, які є розпорядження ГУР, у Білорусі розташований один дивізіон "Іскандер", зенітно-ракетні системи С-300, С-400 та три літаки МІГ-31.

Що важливо розуміти, ще 16 січня очільник ДПСУ Сергій Дейнеко заявляв, що на кількість солдатів РФ на території РБ становить близько 11 тисяч військових.

Він також додав, що українська розвідка більше не фіксує збільшення угруповань військ РФ та РБ у Білорусі поблизу з кордонами України, в рамках оголошених спільних авіанавчань також наразі жодних заходів не було.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?