Путін намагається зняти з себе відповідальність за військові поразки — британська розвідка
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін намагається зняти з себе відповідальність за військові поразки — британська розвідка

Путін намагається зняти з себе відповідальність за військові поразки — британська розвідка
Джерело:  online.ua

Британська розвідка повідомляє, що відвідування Володимиром Путіним штабу "спеціальної військової операції" має на меті зняти з нього відповідальність за невдачі у війні проти України.

Джерело: Міноборони Британії

Британська розвідка пояснила відвідування Путіним штабу "СВО"

У розвідці зазначають, що 16 грудня президент Росії Володимир Путін відвідав Об'єднаний штаб "спеціальної військової операції".

Путіна зняли на камеру під час зустрічі з низкою високопоставлених військових, включаючи начальника Генштабу Валерія Герасимова та міністра оборони Сергія Шойгу.

Він вимагав пропозиції щодо наступних кроків "спеціальної військової операції". Одним із тих, хто виступав із доповіддю, був командувач Групою військ РФ в Україні генерал Сергій Суровікін.

У розвідці зазначають, що цією постановочною зустріччю Путін, ймовірно, мав на меті продемонструвати колективну відповідальність за "спеціальну військову операцію".

Ця демонстрація, ймовірно, мала на меті відвести відповідальність від Путіна за військову невдачу, високий рівень смертності та зростання громадського невдоволення.
Телевізійні кадри, ймовірно, були також покликані розвіяти чутки в соціальних мережах про звільнення генерала Герасимова, - вважають у розвідці Британії.

У день відвідування Путіним штабу, РФ нанесла черговий ракетний удар по інфраструктурі України.

Без світла 16 грудня залишилися Харків, Полтава, Кременчук. У Києві зупинилися поїзди метро, які відновили роботу лише на наступний день.

У Кривому Розі внаслідок потрапляння ракети в житловий будинок загинуло чотири людини, серед них півторарічний хлопчик. 13 людей отримали поранення. Серед них – четверо дітей.

Раніше британська розвідка повідомляла, що у соцмережах поширилися чутки про звільнення начальника Генштабу Росії генерала Валерія Герасимова, що неможливо було підтвердити.

Там додали, що напруга через військові невдачі, ймовірно, поширюється і на верхівку російської армії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?