Путін оголосив часткову мобілізацію під час термінового звернення до росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін оголосив часткову мобілізацію під час термінового звернення до росіян

Путін оголосив часткову мобілізацію під час термінового звернення до росіян
Джерело:  online.ua

21 вересня російський диктатор Володимир Путін виступив з новим зверненням до громадян РФ. Офіційно його не анонсували, однак про це писали раніше в мережі. Під час своєї промови очільник Кремля оголосив часткову мобілізацію у Росії.

Джерело: росЗМІ

Путін оголосив часткову мобілізацію у Росії

У новій "промові" диктатор зачепив тему російсько-української війни, яку він називає "спецоперацією". Він заявив, що з 21 вересня у Росії оголошується часткова мобілізація.

Призову на військову службу підлягатимуть лише громадяни, які зараз перебувають у запасі і передусім ті, хто проходив службу в рядах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід, – заявив Володимир Путін.

Держдума РФ ввела терміни "мобілізація" та "воєнний стан"

Як уже згадувалося раніше, 20 вересня у російській Держдумі внесли правки до нового кримінального кодексу. Зміни стосуються злочинів, вчинених під час воєнного стану. Росіяни в мережі переконані, що це були перші офіційні натяки на мобілізацію.

Доприкладу, перебачили покарання за "самовільне залишення військової частини у період мобілізації або воєнного стану" та "добровільну здачу в полон".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?