Путін особисто озвучив свою категоричну вимогу щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін особисто озвучив свою категоричну вимогу щодо Донбасу

Путін особисто озвучив свою категоричну вимогу щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Завершення війни на Донбасі - глобальне питання, яке команда українського лідера Володимира Зеленського повинна вирішити за столом переговорів з ватажками бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР". І це, як каже голова Кремля Володимир Путін, не його примха, а необхідність, прописана в Мінських угодах.

Джерело: Росія-24

Путін стверджує, що не він придумав переговори української влади з бойовиками, а колишній президент України Петро Порошенко. За словами президента РФ, саме Порошенко наполягав на тому, щоб були поставлені підписи ватажків бойовиків під Мінськими угодами.

"Це не наша, не моя примха, щоб київська влада розмовляла з людьми з Донбасу. Так прописано в Мінських угодах, і під ними стоять підписи невизнаних республік ДНР і ЛНР. Більш того, тодішній президент України Петро Порошенко наполягав, щоб були поставлені підписи керівників цих двох невизнаних республік. А тепер київська влада не хоче з ними розмовляти. Бажання виконувати мінські угоди у сьогоднішніх київської влади просто немає ", - заявив Путін.

Він також зазначив, що ватажки бойовиків нібито не хотіли ставити свої підписи під Мінськом угод і зробили це тільки під натиском Кремля.

"Нам довелося провести з ними досить велику роботу, і ми переконали їх в тому, що це доцільно, це потрібно зробити", - визнав Путін, в черговий раз підтвердивши, що керує бойовиками.

Які умови висуває Путін по Донбасу

У команд Путіна єдиний вихід з глухого кута бачать тільки в наданні "особливого статусу" Донбасу і переговорах української влади з ватажками бойовиків окупованого Донбасу. Москва закликає Київ відмовитися від своїх вимог, які стосуються зміни послідовності виконання положень Комплексу заходів і не намагатися "виставити" Росію стороною конфлікту.

У МЗС РФ нагадують, що команда Зеленського наполягає на поверненні під свій контроль всього російсько-українського кордону з подальшим проведенням місцевих виборів на Донбасі. Але дають зрозуміти, що ні на які поступки і компроміси в цьому питанні Путін не піде, а конфлікт в результаті буде заморожений.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?