Путін передав українцям особливе послання
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін передав українцям особливе послання

Путін передав українцям особливе послання
Джерело:  online.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін привітав з Днем перемоги над нацизмом лідерів країн, що входили до складу СРСР. У ньому він, як і в минулому році, він проігнорував президента України Володимира Зеленського - послання адресоване тільки українському народові.

Джерело: пресслужба Кремля

Крім Зеленського, Путін виключив з вітального послання і президента Грузії Саломе Зурабішвілі, але адресував його лідерам Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Казахстану, Киргизії, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, невизнаних Абхазії та Південної Осетії.

Більш того, в привітанні Путін також проігнорував керівництво і народи Великої Британії, США і Франції.

"Сьогодні наш моральний обов'язок - дбайливо зберігати і передавати підростаючим поколінням пам'ять про події тих суворих років. Ми повинні разом рішуче протистояти будь-яким спробам спотворити і фальсифікувати історію, переглянути підсумки Великої Вітчизняної війни, виправдати жахливі злочини, скоєні нацистами і їхніми поплічниками", - сказав Путін в посланні.

Також він висловив надію, що "традиції братської дружби і взаємовиручки, загартовані в суворі воєнні роки" завжди будуть основою для побудови конструктивних і добросусідських відносин.

Послання Путіна українцям (фото - пресслужба Кремля)

Лукашенко привітав українців з 9 травня

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко також проігнорував Зеленського в привітанні з 9 травня. Він, як і Путін, адресував послання тільки народу України, в якому закликав "поважати один одного" і "співпрацювати" в пам'ять про втрати у Другій світовій війні.

Він зазначив, що втрати Білорусі та України в тій війні були "найважчими за всю історію країн". Лукашенко побажав "братерському українському народу" миру, добробуту і процвітання.

Послання Лукашенка українцям (фото - ukraine.mfa.gov.by)

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?