Путін підписав указ про спрощену видачу громадянства РФ дітям-сиротам з України
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін підписав указ про спрощену видачу громадянства РФ дітям-сиротам з України

Путін підписав указ про спрощену видачу громадянства РФ дітям-сиротам з України
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін підписав указ, який спрощує порядок набуття громадянства РФ для дітей-сиріт з невизнаних «ЛДНР» та України загалом.

Джерело: росЗМІ

Путін спростив отримання громадянства РФ для викрадених українських дітей 

В указі написано, що діти-сироти або ті, хто залишився без батьківського піклування, можуть отримати громадянство РФ у спрощеному порядку. Це стосується «громадян ЛДНР» та громадян України.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко відреагував на цей указ.

Тепер путін офіційно благословив спрощене та скорочене надання громадянства рф дітям Маріуполя. Кіднепінг на офіційному рівні — прекрасне доповнення до образу сучасної росії, - написав він.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення і станом на 26 травня Росія незаконно вивезла з України понад 238 тисяч дітей. Окупанти продовжують незаконно вивозити дітей не лише в РФ, а й на тимчасово окуповані території.

Відповідно до статті 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, примусове (індивідуальне чи масове) переселення або депортація цивільних заборонені.

Загалом, станом на 23 травня, РФ примусово вивезла 1,4 мільйона українців.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?