Путін планує влаштувати провокацію з обстрілом російських міст
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін планує влаштувати провокацію з обстрілом російських міст

Путін планує влаштувати провокацію з обстрілом російських міст
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Центру протидії дезінформації при РНБО, кремлівський диктатор Володимир Путін планує влаштувати провокацію з обстрілом російських міст та звинуватити в цьому Україну.

Джерело: Facebook-сторінка ЦПД

Путін планує звинуватити Україну в обстрілі російських міст 

Це, за задумом кремлівської верхівки, буде використано як підставу для оголошення в Росії загальної мобілізації. З урахуванням дій російської армії в Україні, провокації в російських містах супроводжуватимуться численними жертвами серед мирного населення з метою створення "красивої картинки". Подібні сценарії Росія неодноразово використовувала як привід до бойових дій в Афганістані, Чечні та Абхазії, - заявляють аналітики ЦПД.

У зв'язку з цим аналітики Центру закликають українців довіряти лише перевіреній інформації.

Між тим представники Державної прикордонної служби повідомили, що Кремль планує низку провокацій з використанням насильно мобілізованих жителів так званих "ЛДНР".

За наявною інформацією, на Кримський півострів вчора прибув ешелон з особовим складом 131 стрілецького полку 1 армійського корпусу, який мобілізований на підконтрольній РФ території Донецької і Луганської областей. Найближчим часом кремль планує використати цих осіб для здійснення провокацій у південних регіонах України, - повідомляють прикордонники.

Однак у прикордонній служби підкреслюють, що ці підрозділи не мають відповідної мотивації, адже їх насильно мобілізували і кинули на війну проти України.

Окрім цього, цих осіб можуть використовувати, видаючи за місцевих жителів для пропагандистських картинок, оскільки окупантам не вдається переломити дух українського населення, - зазначають у відомстві.

Також, підкреслили у ДПСУ, провокації з численними жертвами, використовуючи осіб, мобілізованих в ОРДЛО, російське військово-політичне керівництво може найближчим часом здійснити у східних регіонах України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?