Путін попросив Ердогана відкрити завод з виробництва Bayraktar в РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін попросив Ердогана відкрити завод з виробництва Bayraktar в РФ

Путін попросив Ердогана відкрити завод з виробництва Bayraktar в РФ
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін просив президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана відкрити в РФ завод з виробництва ударних безпілотників Bayraktar.

Джерело: CNN Türk

Ердоган розповів про прохання Путіна щодо безпілотників

Ердоган розповів про це на партійній нараді 25 липня. Росія та Об’єднані Арабські Емірати хочуть співпрацювати з Baykar, творцями Bayraktar та БПЛА Akıncı.

Путін каже: "Давайте працювати разом з Baykar". ОАЕ зробили мені пропозицію, сказавши: "Ми можемо побудувати завод Baykar тут, - сказав Ердоган.

Фото: commons.wikimedia.org

Раніше виконавчий директор турецької компанії Baykar Makina Халюк Байрактар заявив, що ніколи не дозволить продаж безпілотників Bayraktar Росії та підтримує Україну у її боротьбі за суверенітет і незалежність.

Туреччина та Україна мають стратегічний рівень відносин, особливо в аерокосмічній та оборонній галузі. Йдеться про роки зусиль. Туреччина підтримує Україну бойовими безпілотниками, ми також закуповуємо в України турбінні двигуни для безпілотників. Ми побудували відносини з Україною так, що дає переваги обом країнам, - сказав він.

Відповідаючи на питання про теоретичну можливість постачання Bayraktar Росії, Байрактар заперечив таку можливість.

Ми не робили такого і не забезпечували їх. Ми також і ніколи не зробимо цього. Тому що ми підтримуємо Україну, підтримуємо її суверенітет, фактично її боротьбу за свою незалежність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?