Путін розраховує змусити найбідніших росіян воювати за гроші — Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін розраховує змусити найбідніших росіян воювати за гроші — Bloomberg

Путін розраховує змусити найбідніших росіян воювати за гроші —  Bloomberg
Джерело:  online.ua

Кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін розраховує змусити чоловіків з найбідніших верств населення РФ змусити воювати проти України за гроші.

Джерело:   Bloomberg

Путін у війні проти України розраховує на мобілізацію найбідніших росіян 

У матеріалі видання зазначається, що найбідніші верстви населення РФ досі залишаються основою підтримки диктаторського кремлівського режиму Путіна.

Після початку злочинного вторгнення армії РФ в Україну саме біднота стала тією силою, яка підтримала війну.

За словами експертів, найбідніші росіяни використовують війну як спосіб збагачення, швидкий порятунок від труднощів і боргів. Цьому також сприяє російська пропаганда, яка поширює рекламу армії у соцмережах та на рекрутингових порталах.

Для збереження підтримки найбідніших верств населення Путін збільшує соціальні виплати.

Глава Кремля наказав виплатити сім'ям загиблих в Україні солдатів по 5 млн рублів, а пораненим - 3 млн рублів.

Так, у другій половині минулого року Росія витратила трохи більше 1 трлн рублів (15 млрд доларів) на допомогу сім'ям з дітьми і ще близько 400 млрд рублів на пенсії. Вже цього року ці суми хочуть подвоїти. Експерти вважають, що таке рішення російського уряду і значне зменшення прибуткові можуть зробити бюджет РФ ще крихкішим.

За даними аналітиків, в цілому люди в Росії біднішають, але їх стає менше. Водночас середній клас становить менше 10% і все частіше виїжджає з РФ.

Наче на підтвердження інформації у матеріалі журналістів, член комітету Держдуми Росії з оборони, генерал-лейтенант Віктор Соболєв заявив, що до військових зборів на території РФ планують залучати всіх росіян віком від 30 років.

Він зазначив, що такі військові збори хочуть запровадити після ухвалення закону про зміну призовного віку.

Тих, хто старше 30 років, залучатимуться на збори, щоб здобути військово-облікову спеціальність і не бути гарматним м'ясом. Для цього потрібно дуже багато зробити, у тому числі у нас має бути навчений мобілізаційний резерв, - зазначив Соболєв.

Соболєв додав, що для тих, хто перебуває в запасі чи резерві, але не має жодної військової спеціальності, також необхідно проводити військові збори.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?