Путін спростив отримання російського громадянства для всіх українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін спростив отримання російського громадянства для всіх українців

Путін спростив отримання російського громадянства для всіх українців
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін 11 липня підписав указ, який спрощує набуття громадянства Росії на всіх жителів України.

Джерело: портал  правової інформації РФ

Путін спростив набуття російського громадянства для всіх українців

Путін вніс поправки до попереднього закону, який спрощував отримання російського громадянства для жителів українських територій, тимчасово окупованих російськими військами.

Встановити, що громадяни України, Донецької народної республіки та Луганської народної республіки та особи без громадянства, які постійно проживають на території Донецької народної республіки, Луганської народної республіки чи України… мають право звернутися із заявами про прийом до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку, - йдеться у документі.

Раніше, 25 травня цей указ змінили і додали туди пункт про спрощення процедури отримання російського громадянства для жителів Херсонської та Запорізької областей.

Зараз Херсонську та Запорізьку області замінили на "Україну".

Тепер документ передбачає, що громадяни України, жителі ОРДЛО, а також особи без громадянства, які постійно проживають на Донбасі, на українській території, можуть звернутися із заявами про прийняття до громадянства Росії у спрощеному порядку.

Нагадаємо, що 30 травня Путін спростив отримання російського громадянства дітьми-сиротами з України. В указі окремо згадані самопроголошені "ЛДНР", які є частиною України.

В Офісі президента закон за 25 травня назвали «юридично нікчемним» документом, який потрібен Путіну винятково як «елемент тотального пропагандистського впливу» на внутрішню аудиторію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?