Путін терміново відправляє військових до Криму під новим приводом
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін терміново відправляє військових до Криму під новим приводом

Путін терміново відправляє військових до Криму під новим приводом
Джерело:  online.ua

Росія знову нарощує війська в окупованому Криму. На цей раз під приводом не навчань, а повені.

Джерело: пресслужба Міноборони РФ

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу розпорядився відправити нові угруповання військових до Криму 21 червня. У Міноборони РФ зазначили, що на окупованому українському півострові вже близько 21 тисячі військовослужбовців задіяні нібито в наданні допомоги населенню Криму, яке постраждало через повінь.

"За дорученням Президента Російської Федерації Володимира Путіна Міністр оборони Росії генералом армії Сергієм Шойгу дав указівки щодо нарощування угруповання, задіяного для надання допомоги жителям Республіки Крим, постраждалим в результаті надзвичайної ситуації, викликаної тривалими опадами. Для надання допомоги населенню півострова від військового відомства задіяно близько 21 тис. осіб і 1367 одиниць автомобільної та спеціальної техніки ", - йдеться в повідомленні Міноборони РФ.

Які ризики атаки Росії з боку Криму

Після окупації Криму в 2014 році Росія регулярно проводить масштабні військові навчання на українському півострові і в акваторії Чорного моря. До Криму постійно завозиться військова техніка і системи протиповітряної оборони.

За даними командування Об'єднаних сил ЗСУ, в кінці лютого поточного року Путін перекинув до Криму 3 мобільних радіолокаційних станції дециметрового діапазону "Противник-Г" і 10 розвідувальних хімічних машин РХМ-6 на базі БТР-80.

Крім того, нещодавно на озброєння Чорноморського флоту РФ прийняли новий патрульний корабель "Сергій Котов" і малий ракетний корабель "Грайворон". У ЗСУ звертають на те, що ці кораблі оснащені універсальним корабельним комплексом "Калібр-НК".

У березні поточного року Росія спровокувала надзвичайно гостру ескалацію протистояння з Україною. До українських кордонів були перекинуті понад 100 тисяч військовослужбовців нібито для навчань.

Західні партнери Києва звертали увагу, що концентрація сили в районах, що межують з Україною, або в Криму перетнула рівень 2014-2015 років. Навіть після того, як Міноборони РФ оголосило про відвід підрозділів в місця постійної дислокації, союзники попередили про те, що загроза залишається. Це підтверджують і в розвідці України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?