Путін у розмові з Шольцем визнав масовані ракетні атаки по Україні помстою за Кримський міст
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін у розмові з Шольцем визнав масовані ракетні атаки по Україні помстою за Кримський міст

Путін у розмові з Шольцем визнав масовані ракетні атаки по Україні помстою за Кримський міст
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц провів телефонну розмову із кремлівським диктатором та військовим злочинцем Володимиром Путіним, під час якої той знову скаржився на військову допомогу Заходу Україні та випровдовував масовані ракетні атаки по енергетичній інфраструктурі України нібито відповіддю на удари ЗСУ по цивільній інфраструктурі РФ.

Джерело: сайт Кремля

Путін намагався тиснути на Шольца у питаннях військової допомоги Україні 

Зазначається, що кремлівський диктатор висловив невдоволення поставками західного озброєння Україні та закликав Німеччину переглянути цю позицію.

Також російський президент знову спробував "виправдати" удари по критичній інфраструктурі України. За його словами, на такий крок Росія пішла через "атак Києва проти цивільної інфраструктури РФ", ймовірно, натякаючи на інцидент на Кримському мосту.

Українська сторона заперечує причетність до вибухів на мосту в окупованому Криму.

Крім того, Путін закликав Шольца допустити Росію до розслідування вибухів на нитках газопроводу "Північний потік".

Між тим, стало відомо, що міністра оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт сильно розкритикували через допущення браку боєприпасів на озброєнні Бундесвера.

За інформацією Politico, Ламбрехт зіткнулась з критикою через повільне розгортання витрат на оборону, попри абсолютно новий спеціальний фонд озброєння в 100 мільярдів євро. Невдоволеність загострилась після того, як з'ясувалося, що вона не змогла швидко закупити нові необхідні боєприпаси для ЗС Німеччини.

Як зазначають ЗМІ, з огляду на те, що про нестачу боєприпасів було відомо ще з моменту вступу Ламбрехт на посаду в грудні минулого року, ця ситуація лише погіршилася.

Оскільки, як пише Politico, Німеччина передала Україні таку зброю, як Panzerhaubitze 2000, та відповідні боєприпаси. Тож теперстає незрозумілим, як надалі будуть забезпечуватись передані гаубиці Україні.

Разом з тим ЗМІ повідомляють, щодля деяких систем зброї у Німеччини може залишитися боєприпасів лише на кілька годин бою, якщо почнеться війна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?