Путін усе ще хоче захопити більшу частину України — розвідка США
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін усе ще хоче захопити більшу частину України — розвідка США

Путін усе ще хоче захопити більшу частину України — розвідка США
Джерело:  online.ua

Директорка Національної розвідки США Евріл Гейнс заявила, що президент РФ Путін не відмовився від планів захопити більшу частину території України військовим шляхом, а картина війни залишається «досить похмурою».

Джерело: Reuters

Путін ще хоче захопити Україну

Ми продовжуємо перебувати в положенні, коли ми дивимося на президента Путіна і думаємо, що він має ті самі політичні цілі, що й ми раніше, тобто він хоче завоювати більшу частину України, – сказала Авріл Гейнс.

Вона додала, що американські спецслужби бачать три можливі сценарії розвитку війни найближчим часом, найімовірнішим з яких є загрузлий конфлікт, в якому російські сили лише поступово досягають успіху.

Інші сценарії включають великий прорив Росії або успіх України у стабілізації лінії фронту, з незначними успіхами, поблизу Херсона та інших районів південної України.

Коротко кажучи, картина залишається досить похмурою, — сказала Хейнс.

Фото — відкриті джерела

У Пентагоні також вважають, що Путін, ймовірно, як і раніше, хоче захопити значну частину, якщо не всю Україну.

Я все ще думаю, що він має плани на значну частину України, якщо не на всю країну. При цьому я не думаю, що він може досягти цієї мети, - сказав заступник міністра оборони США з політичних питань Колін Кал.

Державний секретар США Ентоні Блінкен зазначив, що Російська Федерація зазнала невдачі у війні проти України, не виконавши жодну зі стратегічних цілей.

За його словами, Росія прагне знищити Україну як державу.

Його стратегічною метою було покінчити із суверенітетом та незалежністю України, стерти її з карти світу, включити до складу Росії, — підкреслив Блінкен.

Держсекретар наголосив, що РФ повністю провалила свої цілі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?