Путін уже почав втрачати вплив у пострадянських державах
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін уже почав втрачати вплив у пострадянських державах

Путін уже почав втрачати вплив у пострадянських державах
Джерело:  online.ua

Американські аналітики дійшли висновку, що очільник Кремля Володимир Путін почав втрачати вплив у пострадянських країн на тлі перекидання військ РФ з їхніх територій на поле бою в Україну.

Джерело:  ISW

Аналітики заявляють про втрату Путіним впливу у пострадянських країнах

На переконання іноземних експертів, передислокація Росією частин своїх так званих "миротворчих сил" з Нагірного Карабаху в Україну суттєво зменшила вплив Москви на Вірменію.

Представники ISW також звертають увагу на те, що вірменський прем'єр Нікол Пашинян звинуватив Азербайджан у підготовці до нової широкомасштабної атаки на Нагірний Карабах.

Вірменія повинна звернутися до Ради Безпеки ООН, якщо Російська Федерація не зможе підтримати перемир'я у Нагірному Карабасі за договором від 9 листопада 2020 року, - скаржився тобі політик.

Згідно з даними аналітиків, так звані "миротворчі сили" РФ в Нагірному Карабасі, цілком можливо, не мають достатньої чисельності.

Вони дійшли такого висновку, коли дізналися, що Кремль вирішив передислокувати підрозділи 15-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади – єдиної російської миротворчої бригади – з Нагірного Карабаху в Україну в березні 2022 року.

Росія, ймовірно, почала втрачати військовий вплив в інших пострадянських державах, оскільки Москва передислокувала елементи постійно дислокованих російських військ з російських баз у Киргизстані, окупованій Грузії (Абхазії та Південній Осетії) і Таджикистані для участі в бойових діях в Україні, - йдеться у звіті.

Коли та як може початися розпад Росії

Як вважає глава уряду Чеченської республіки Ічкерія Ахмед Закаєв, Російській Федерації не вдасть уникнути розпаду після того, як Україна переможе у війні.

Окрім того, політик наголошує: щоб уникнути масштабного хаосу на територіях країни-агресорки — дуже важливо почати готуватися до цього процесу уже зараз.

Як стверджує Закаєв, очільник Кремля уже розділив РФ на частини та спростив роботу Україні й Заходу.

Зараз Росія розділена на 8 – 9 федеральних округів. За ними є адміністративні центри та суб’єкти регіонів, які входять у федеральний центр. Вони зможуть на правах суверенних державних формувань створювати союзи або конфедерації, – прогнозує Ахмед Закаєв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?