Путін відкрито позаздрив Китаю та усіляко намагався догодити Сі Цзіньпіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін відкрито позаздрив Китаю та усіляко намагався догодити Сі Цзіньпіну

Путін відкрито позаздрив Китаю та усіляко намагався догодити Сі Цзіньпіну
Джерело:  online.ua

Кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін під час зустрічі із лідером Китаю Сі Цзіньпіном у Москві відкрито заявив, що заздрить КНР та усіляко намагався догодити китайському президенту.

Джерело: російські ЗМІ

Що відомо про зустріч Путіна та Сі Цзіньпіна

У всьому світі це викликає непідробний інтерес, і ми навіть трошки вам заздримо. У Китаї створена досить ефективна система розвитку економіки і зміцнення держави, - заявив Путін лідеру КНР під час зустрічі.

За словами диктатора, розвиток економіки в КНР набагато вищий за переважну більшість інших країн у світі.

Чому США не підтримують заклики РФ та КНР про припинення вогню в Україні 

За словами координатора Ради нацбезпеки при Білому домі Джона Кірбі, Вашингтон не підтримує жодні спільні заклики Кремля та Пекіна щодо припинення вогню в Україні, адже будь-яке перемир'я дасть РФ нагоду закріпитись на окупованих територіях.

Зокрема, в Адміністрації президента США Джо Байдена дуже уважно стежать за візитом лідера КНР Сі Цзіньпіня до Москви, коли топ-посадовці висловлюють стурбованість стосовно будь-яких закликів про припинення вогню у даний момент.

Припинення вогню зараз просто закріпило б завоювання Росії й надало б Путіну більше часу на серйозне переоснащення армії, підготовку сил та відновлення операції в обраний ним час і в обраному місці, - зазначив Кірбі.

Координатор зазначив, що США не підтримають будь-які заклики про припинення вогню, які можуть звучати після зустрічі Сі Цзіньпіня і Путіна.

Також Кірбі заявив, що надання Росії китайського озброєння для ведення війни проти України не відповідатиме інтересам Китаю.

За його словами, російсько-китайські відносини - це "шлюб за розрахунком, а не через любов".

Він зазначив, що у відносинах Китаю і РФ немає сильної довіри, але вони знаходять спільні причини для протидії Заходу та американському лідерству.

Кірбі додав, що не бачив жодного підтвердження інформації про заплановану телефонну розмову Сі Цзіньпіна і президента України Володимира Зеленського, але схвалює таке спілкування.

Якщо ви прямуєте з візитом до Москви, і ви збираєтесь сидіти за одним столом з президентом Путіним впродовж трьох днів, і ви хочете почути його бачення стосовно війни, яку він розпочав і яку він може припинити сьогодні, - вам слід щонайменше взяти слухавку і поговорити з президентом Зеленським і почути українське бачення, - наголосив Кірбі.

Який вплив Пекін може вчиняти на Кремль

Зокрема, в уряді Великої Британії закликали лідера КНР Сі Цзіньпіна вплинути на кремлівського диктатора Володимира Путіна з метою припинення бомбардування українських міст.

Китай раніше говорив про важливість поваги до суверенітету і територіальної цілісності України. Ми хотіли б побачити, що лідер Сі буде відстоювати цю позицію, коли буде говорити з Путіним, - зазначив прес-секретар очільника уряду Великої Британії Ріші Сунака.

За його словами, "ця війна і збройний напад на суверенітет України може припинитися сьогодні, якщо Росія виведе свої війська з України".

Тому, ми сподіваємося, що лідер Сі використовує цю можливість, щоб натиснути на президента Путіна з метою припинення бомбардувань українських міст, лікарень, шкіл і припинення деяких з тих злочинів, які ми бачимо щодня, - зазначив прес-секретар Сунака.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?