Путін відповів Зеленському щодо зустрічі на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін відповів Зеленському щодо зустрічі на Донбасі

Путін відповів Зеленському щодо зустрічі на Донбасі
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін відповів на ініціативу переговорів щодо війни на Донбасі безпосередньо у зоні бойових дій, яку запропонував президент України Володимир Зеленський.

Джерело: заява Путіна на зустрічі з диктатором Олександром Лукашенком

Фактично лідер російського режиму відмовився від контактів між Києвом і Москвою на найвищому рівні з питання врегулювання війни. За його словами, якщо мова буде йти про конфлікт, то Зеленському необхідно розмовляти з маріонетковим окупаційним режимом.

"Якщо мова йде про обговорення проблем Донбасу, то тоді керівництво України повинно зустрічатися з керівниками "ДНР" і "ЛНР". А вже потім обговорювати ці проблеми з представниками третіх країн, якої в даному випадку є Росія", - наголосив Путін.

Він звинуватив українську сторону в руйнуванні двохсторонніх відносин з Росією. Це демонструє нібито спроба знищити Росісйьку православну церкву, фантомні утиски російськомовних громадян України та ставлення до агресора в цілому.

Російський політик не згадав у своїй промові ані подій 2014 року, коли кремлівські війська вдерлися до Криму з матою окупувати його, не згадав вторгнення на Донеччину та Луганщину, частини яких досі контролюють окупаційні корпуси, контрольовані безпосередньо Москвою.

Натомість Путн зауважив, якщо Зеленський хоче обгвоорити відновлення зруйнованих російсько-українських відносин, його можуть прийняти у Москві для зустрічі в будь-який зручний для нього час.

Переговори Зеленського та Путіна

Між РФ та Україною в березні початося нове загострення. Його ознаками стали регулярні бойові зіткнення, обстріли в зоні Операції Об'єднаних сил, які відзначалися для українських підрозділів втратами. З іншого боку переговори з врегулювання виявилися заблокованими.

Водночас навесні росісйька сторона почала транспортування десятків тисяч солдатів, військової техніки, озброєння до західних рубежів уздовж всього кордону з Україною. Кремль звинувачував НАТО й безпосередньо Київ в агресивних намірах проти РФ, а також посилався на планові навчання.

На тлі такої ситуації Зеленський виступив з відеозверненням, в якому він прямо закликав Путіна зустрітися й обговорити конфлікт для його вирішення. Зробити це можна "на українському Донбасі".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?