Путін висунув неочікувану вимогу Україні та НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін висунув неочікувану вимогу Україні та НАТО

Путін висунув неочікувану вимогу Україні та НАТО
Джерело:  online.ua

Команда російського диктатора Володимира Путіна неочікувано для всіх почала вимагати в України та членів НАТО припинити "нагнітати напружену ситуацію на Донбасі і утриматися від дій, які можуть привести до дестабілізації ситуації в регіоні".

Джерело:  заява  МЗС РФ

Що у НАТО та України вимагає офіційна Москва

"Закликаємо Україну і країни НАТО припинити русофобську пропагандистську кампанію, яка доходить до істерики, зупинити військові приготування і нагнітання напруженості в Донбасі та утримуватися від дій, здатних привести до дестабілізації ситуації на сході України", - заявили представники команди Володимира Путіна.

Російське дипломатичне відомство також цинічно почало скаржитися на те, що українська влада "продовжує стягувати до лінії зіткнення на Донбасі нові сили та озброєння і порушувати режим припинення вогню".

"Одночасно відбувається нарощування активності збройних сил країн НАТО на території України та в Чорному морі в безпосередній близькості від російських кордонів", - стверджують дипломати РФ.

Що спровокувало початок конфлікту

Конфлікт між НАТО, Україною та РФ почав загострюватися після того, як Північноатлантичний альянс публічно застеріг команду очільника Кремля від подальшої ескалації ситуації в Україні на тлі переміщення російських військ біля українського кордону та порушень припинення вогню на Сході України.

Окрім того, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як проросійські бойовики порушили режим припинення вогню і вбили 4 бійців ЗСУ, а РФ почала стягувати війська до кордону з Україною.

Також українська розвідка публічно попередила українців й міжнародну спільноту, що РФ готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб нашої країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?