Путін визнав провал плану зі швидкого захоплення України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін визнав провал плану зі швидкого захоплення України

Путін визнав провал плану зі швидкого захоплення України
Джерело:  online.ua

Кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін вже визнає, що так звана "спецоперація" окупаційної армії РФ проти України затягнеться надовго.

Джерело: заява Путіна; російські Telegram-канали

В Кремлі готуються до тривалої та важкої війни проти України

Звичайно, це тривалий процес може бути, - цинічно заявив Путін.

Також диктатор зазначив, що "значним результатом" операції для Росії стала поява нових територій, тобто незаконна окупація регіонів України.

Путін заперечив проведення нової мобілізації на території РФ.

У нинішніх умовах розмови про додаткові мобілізаційні заходи просто не мають сенсу - і потреби для держави та міністерства оборони в цьому на сьогоднішній день немає, - цинічно збрехав кремлівський диктатор.

За його словами, із 300 тисяч мобілізованих 150 тисяч перебувають у зоні СВО, з них лише 77 тисяч - у бойових підрозділах, решта у військах тероборони.

Крім того, 150 тисяч мобілізованих досі перебувають на полігонах міноборони, це резерв, - зазначив Путін.

При цьому речник уряду Німеччини Штеффен Хебештрайт зазначив, що Україна протягом 9 місяців страждає від зброїної агресії окупаційної армії РФ та має повне право на самооборону і може не обмежуватись лише захистом власних територій.

Україна має гарантоване право на самооборону згідно зі статтею 51 Статуту ООН... Україна не зобов'язана обмежувати зусилля оборони своєю власною територією, - наголосив Хебештрайт.

Між тим секретар РНБО Олексій Данілов у відповідь на заклики окремих західних країн та політиків щодо недопущення ескалації розв'язаної Кремлем війни проти України зазначив, що окремі особи намагаються приховати власну бездіяльність та безвілля.

За його словами, найкращою гарантією безпеки для України та світу буде фактичне розформування РФ.

Як відзначив Данілов, заклики до недопущення ескалації конфлікту починають все більше викликати нерозуміння, особливо у українських героїв, які тим часом перебувають у вихорі тієї самої ескалації.

Створюється стійке враження, що головна мета тих, хто повторює цю мантру - підмінити реальні кроки ширмою бездіяльності і безвілля, - підкреслив секретар РНБО.

Секретар РНБО нагадав про те, що війна з Росією розпочалась ще 27 лютого 2014 року, коли ворог захопив парламент й уряд Криму та продовжилась кривавою бійнею в Луганській й Донецькій областях. Вже 24 лютого 2022 року Кремль наважився на повномасштабне вторгнення на територію України.

Для нас не може бути більшої ескалації, ніж вбивство режимом Путіна 444 українських дітей, тисяч військових та цивільних, втрата території і руйнування нашого мирного життя, - зазначив Данілов.

Україна, зі свого боку, використовує усі доступні та законні засоби й методи для покарання ворога, а також звільнення власних земель. Усі об’єкти на тимчасово окупованих територіях, на яких майорить російська трикольорова ганчірка, є потенційними цілями для наших воїнів.

Для досягнення поставлених верховним головнокомандувачем завдань цілі України будуть закінчуватися там, де цього потребуватимуть національні інтереси, а українські стратегічні інтереси закінчаться там і тоді, коли закінчиться Росія і сконає в історичне небуття, - наголосив Данілов.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, зникнення Росії з мапи світу - найнадійніша гарантія безпеки для України та світу в цілому.

І наостанок. Найкращий метод "не допустити ескалації конфлікту" - це ліквідація власне причини "ескалації конфлікту" - а саме повна і безумовна воєнна поразка Росії з наступною депутінізацією, денуклеаризацією і дерашизацією російських "населенцев", - підкреслив секретар РНБО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?