Путін втрачає підтримку поплічників через ситуацію на Донбасі — ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін втрачає підтримку поплічників через ситуацію на Донбасі — ISW

Путін втрачає підтримку поплічників через ситуацію на Донбасі — ISW
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських аналітиків, очільник Кремля Володимир Путін уже почав втрачати підтримку своїх прихильників через нездатність армії РФ зупинити потужний контрнаступ ЗСУ на Донбасі та хоч якось просунутися вперед.

Джерело:  ISW

У Путіна з'явилися нові проблеми через ситуацію на Донбасі

Інститут вивчення війни звертає увагу на те, що російський диктатор Володимир Путін почав втрачати підтримку колишніх так званих лідерів псевдореспублік, провійськової спільноти, блогерів, оскільки солдати РФ не можуть відтіснити ЗСУ далі на захід від Донецька та "захистити" Донбас, як раніше обіцяв президент РФ.

Окрім того, наголошується, що влада РФ дедалі частіше відправляє чеченців на окуповані території України з метою формування там адміністративного режиму.

Цілком ймовірно, що російська окупаційна адміністрація прагне інтегрувати чеченських чиновників у свої структури, щоб зміцнити свій адміністративний контроль, використовуючи чеченський досвід у сфері репресій та функцій безпеки, – припускають іноземні експерти.

Також у ISW нагадують про те, що армія РФ здійснила атаки на об'єкти критичної інфраструктури на півдні України, використовуючи значно більшу кількість безпілотників іранського виробництва, ніж у попередні тижні.

На думку американських аналітиків, збільшення темпів росіян з використанням безпілотників може свідчити про те, що загарбники накопичили більше БПЛА за тритижневий період їх невикористання, або про те, що країна-агресорка нещодавно отримала або очікує незабаром отримати нову партію дронів з Ірану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?