Путін знайшов підкріплення "вагнерівцям" для наступу на Бахмут
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін знайшов підкріплення "вагнерівцям" для наступу на Бахмут

Путін знайшов підкріплення "вагнерівцям" для наступу на Бахмут
Джерело:  online.ua

Американські аналітики дійшли висновку, що солдати регулярної армії Росії почали замінювати та посилювати виснажені сили найманців з ПВК "Вагнер", оскільки російський диктатора Володимир Путін не полишає спроб захопити Бахмут у найближчі тижні.

Джерело:  звіт ISW

Армія РФ намагається посилити "вагнерівців" для захоплення Бахмуту

Представники ISW звертають увагу на те, що "вагнерівцям" не вдалося досягти суттєвих успіхів у районі Бахмута після захоплення Соледара.

Згідно з даними іноземних аналітиків, російські військові почали брати участь у боях за Бахмут з метою активізації російського наступу.

Кадри бойових дій, опубліковані 20 січня, вказують на те, що російські повітряно-десантні війська діють навколо Бахмута, оскільки на них видно російську БМД-4М – нішеву механізовану техніку, яка використовується виключно десантниками, - йдеться в звіті.

За словами представників ISW, команда Сергія Шойгу дедалі частіше заявляє, що російські повітряно-десантні війська діють у районі Бахмута з початку січня 2023 року. Це підтверджує версію про те, що російські війська посилюють або замінюють "вагнерівців".

Американські експерти також попереджають, що після стягування додаткових сил російські окупанти, цілком можливо, ще не вичерпали свого наступального потенціалу в районі Бахмута.

Російські війська намагаються перешкодити Україні повернути ініціативу, можливо, напередодні запланованого вирішального російського наступу на Донбасі. Окупантам, ймовірно, не вистачає бойової потужності, необхідної для проведення більш ніж однієї великої наступальної операції з метою закріплення українських сил у західній частині Донецької та східній частині Запорізької областей, - додають аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?